Liderul organizatiei municipale PSD Suceava sare in apararea lui Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, joi, că Ion Lungu este un sprijinitor real al bisericilor din municipiul Suceava în replică la acuzaţiile aduse de deputatul Ioan Bălan care l-a acuzat pe primarul Sucevei că a ajuns atât de jos încât face campanie electorală în biserică.

dontu 16

„Atacându-l pe Lungu în legătură cu Biserica a făcut cea mai mare greşeală din viaţă lui. L-a pus pe Iohannnis într-o lumina nepotrivită şi apoi vă spun numai două lucruri spuse de preoţi despre asta: Domnule Bălan, în Biserica Sf. Andrei, preoţii au spus că Lungu e ctitor fără să fi cerut nimeni asta şi la Sf. Mina în cadrul slujbei, la predică, preotul a spus că din cele 18 hramuri nu a participat la trei, cam tot la câte nu a fost şi IPS Pimen”, a declarat Donţu.

El a mai spus că nu va cere niciodată acceptul deputatului Ioan Bălan să meargă la Hram la Sf. Mina sau la slujba la Sf. Andrei.

„Sunt un om care a fost la Muntele Athos şi nu am nevoie de aprobarea deputatului că să fac lucrul acesta”, a spus Donţu.

Deputatul Ioan Bălan a declarat într-o conferinţă de presă că niciodată nu s-a ajuns ca în campania electorală să fie folosit altarul bisericilor pentru împărţirea de materiale electorale cum face în prezent Ion Lungu.

„Ion Lungu spunea că se va dedica administraţiei, dar s-a dedicat cu totul şi s-a pus la picioarele PSD. L-am văzut cât de jos poate să coboare”, a spus Ioan Bălan.

El l-a mai acuzat pe primar că a convocat şedinţe cu părinţii în şcoli unde le-a spus acestora să voteze cu candidatul PSD.

„Ion Lungu, un politruc PSD-ist şi câţiva membri PSD erau miraţi că părinţii părăseau sala”, a spus Bălan.

El a arătat că primarul Ion Lungu a recurs la unele acţiuni josnice în campania electorală.

ioan balan 3

„Lungu, cu o nesimţire ieşită din comun, le spunea părinţilor ce va să le facă sucevenilor. Le vorbeşte despre nocturnă dintre ruinele stadionului Areni care stă să se prăbuşească. Vorbim de o bătaie de joc a acestui politruc care a înţeles că pentru interesul sau personal şi al întregii clici de lângă el ca oraşul asta să poarte denumiri. Ne-au luat parcurile acasă la ei. Au dat jos întemeietorul Sucevei şi l-au dus în boscheţi la Cetate. Ne tot promit de doi ani că îl vor sui pe un bolovan în faţă Casei de Cultură. Acum a ajuns să ameninţe că vor intră peste oameni în casă şi le vor lua butelia, aragazul, frigiderul. Asta face acest politruc, Ion Lungu”, a spus Bălan.

 

El a mai declarat că a văzut dezamăgirea oamenilor din cartierul Obcini care au ieşit de la Biserică dezgustaţi că au asistat la o şedinţa de partid ţinută de Lungu în Biserică.

Deputatul Ioan Bălan a subliniat că Ion Lungu s-a lăudat peste tot cu sumele de bani pe care le-a acordat bisericilor din municipiul Suceava fără însă să amintească faptul că sumele de bani erau alocate din buget prin amendamentele depuse de parlamentarii PDL de Suceava.

El a explicat că parlamentarii nu au dorit să îşi facă un titlu de glorie atunci când au depus aceste amendamente, dar că nu a crezut că Ion Lungu poate să aibă o asemenea atitudine.

 


Intră acum și în grupul de