Fostul viceprimar din Brosteni, Nicolae Chiriac, dat de ANI pe mana procurorilor


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, marţi, că a constatat un conflict de interese administrativ şi penal în cazul fostului viceprimar al oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac.

Potrivit unui comunicat al ANI, Nicolae Chiriac, fost viceprimar al oraşului Broşteni în perioada 17 iunie 2009 – 13 iunie 2011 şi fost consilier local în mandatul 2008 – 2012 este acuzat că în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului local al orașului Broșteni privind organizarea pășunatului în anul 2010 la nivelul orașului Broșteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Orașului Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale ”Ciobănașul”, Broșteni, asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru și președinte).

ANI arată că în aceste condiţii Chiriac a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, și art. 75, lit. a) și f) din Legea nr. 393/2004, precum și art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Nicolae Chiriac a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de