Proiect sustinut de Barack Obama, Bill Gates, Mark Zukerberg aplicat si in scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Elevii și profesorii suceveni sunt invitați să ia parte la un proiect global având posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării.

În perioada 8-14 decembrie 2014 în școlile din România va avea loc evenimentul Hour of Code – ora globală de programare şi tehnologia computerelor, prin care profesorii şi elevii din întreaga ţară vor avea posibilitatea de a cunoaște din tainele programării.

computer scoala

Prin campania Hour of Code toţi elevii din România, de la grădiniţă până la facultate, dar şi profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, vor fi atrași să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidenţieze faptul că programarea nu este complicată, ci este socială şi distractivă.

Astfel, în săptămâna 8-14 decembrie, orice profesor poate parcurge alături de elevi unul din tutorialele disponibile la adresa http://ro.code.org/learn . Tutorialele se adresează tuturor, sunt intuitive şi create pentru a face o introducere în programare, mai ales pentru elevii care nu sunt familiarizaţi cu computerul. Mai mult, există şi tutoriale ce pot fi parcurse fără acces la internet.

Proiectul este unul global şi este susţinut de Barack Obama, Bill Gates, Mark Zukerberg, guverne ale ţărilor din Europa şi lideri de opinie din întreaga lume, care, împreună, susţin că tot mai mulţi copii ar trebui să înveţe programare.

Evenimentul este derulat de Asociaţia ADFABER – Technology for Social Change.

 

 

 


Intră acum și în grupul de