Ioan Stan: „Primul ministru a promis fonduri pentru continuarea lucrarilor la noul spital din Falticeni si iata ca s-a tinut de cuvant”


Intră acum și în grupul de

Cinci milioane de lei au fost alocate de Guvernul României printr-o hotărâre aprobată în ajunul Crăciunului în vederea continuării lucrărilor la noul spital din municipiul Fălticeni.

Potrivit deputatului PSD de Fălticeni, Ioan Stan, decizia Guvernului vine în urma promisiunilor făcute de premierul Victor Ponta după vizitele efectuate în județul Suceava. ”Primul ministru a promis fonduri pentru continuarea lucrărilor la noul spital din Fălticeni și iată că s-a ținut de cuvânt. Dacă ar fi fost un mincinos așa cum l-au descris unii, Fălticeniul nu ar fi primit banii pentru finalizarea acestui spital atât de necesar zonei noastre”, a spus Stan.

Parlamentarul social-democrat a arătat că noul spital din Fălticeni este o investiție demarată în 1991 care însă a fost ”înghețată” până în 2012, când s-a instalat guvernarea Ponta și s-au dat drumul la lucrări.

ioan stan

33 de milioane de lei au fost alocate din 2012 și până în prezent, pentru lucrările la noul spital din Fălticeni și potrivit autorităților, ar mai fi nevoie de 10 milioane de lei pentru a fi finalizată.

Gradul de execuție a lucrărilor atinge 85%. Noul spital va dispune de o capacitate de 250 de paturi și va deservi peste 100.000 de oameni din jurul municipiul Fălticeni și din jurul acestuia.

În acest an, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a efectuat două vizite pe şantierul noului spital din municipiul Fălticeni.


Intră acum și în grupul de