Suceava are cea mai mare delegatie la CNC al PNL-19 membri, 14 din fostul PDL, 5 din PNL


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele pentru regiunea nord est al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi, că delegaţia judeţului Suceava va avea cel mai mare număr de delegaţi la Consiliul Naţional de Coordonare al noului Partid Naţional Liberal care se va desfăşura în 31 ianuarie.

 

„Vom avea un Consiliu Naţional de coordonare, iar de la Suceava va participa cel mai mare număr de delegaţi- 19. Din partea PDL vor fi 14 şi din partea PNL- 5”, a spus Bălan.

El a arătat că în cadrul şedinţei CNC al PNL se vor dezbate criteriile de armonizare a bazei PNL şi stabilirea principiilor de funcţionare mai departe a noii structuri politice, la nivel de Camera Deputaţilor şi Senat.

„Se vor discuta probleme ce ţin de buna funcţionare a PNL şi problemele din unele organizaţii din ţară. Acolo vom dezbate şi vom lua hotărâri”, a spus Ioan Bălan.

ioan balan

Potrivit unor surse politice, se conturează doua variante pentru împărţirea puterii în organizaţiile locale ale PNL.

Astfel, una dintre variante este cea cu conducere bicefală, cu doi co-preşedinţi, unul din fostul PNL şi altul din fostul PDL, iar o a doua variantă este desemnarea unui preşedinte şi a unui prim vicepreşedinte, unul din fostul PNL, iar celălalt din fostul PDL, dar că la nivel naţional numărul de preşedinţi ce provin din fostul PNL va fi egal cu cel din fostul PDL.

 

O comisie paritară formată din reprezentanţii fostului PNL şi fostului PDL va decide până în 21 ianuarie, un set de criterii în baza cărora vor fi decise conducerile organizaţiilor locale ale noului PNL rezultat din fuziunea celor doua foste partide.

Conducerile locale desemnate astfel vor funcţiona până în  2017, când noul PNL îşi va alege de la bază la vârf noile structuri de conducere.

Conducerile provizorii ale organizaţiilor PNL vor stabili candidaţii la alegerile locale şi parlamentare din 2016.


Intră acum și în grupul de