Catalin Nechifor ar urma sa demisioneze din functia de presedinte al PSD Suceava-surse


Intră acum și în grupul de

Lideri din PSD care s­-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Teleorman, în prezenţa preşedintelui formaţiunii, Victor Ponta şi preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, au discutat despre reformele din partid între care şi cea propusă de Liviu Dragnea ca liderii de organizaţii PSD care deţin şi funcţia de preşedinte de partid să renunţe la funcţia de lider politic.

V ponta Nechifor Constantin Cacica (17)

Potrivit site-ului stiri pe surse. ro  în ceea ce priveşte interdicţia ocupării de către o persoană, simultan, a funcţiei de preşedinte de Consiliu Judeţean şi şef al organizaţiei PSD a fost făcută şi o listă cu cei care urmează să-şi înainteze demisiile din funcţiile înalte deţinute în partid.

Conform sursei citate între aceştia se află şi preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor care este şi preşedinte al CJ Suceava.

Pe lângă Nechifor, pe presupusa listă s-ar afla Paul Stănescu – CJ Olt, Silvian Ciupercă – CJ Ialomiţa, Tiberiu Marc – CJ Sălaj, Dragoş Benea – CJ Bacău, Horia Teodorescu – CJ Tulcea, Dumitru Buzatu – CJ Vaslui şi Adrian Ţuţuianu – CJ Dâmboviţa.

 

Surse din PSD au declarat pentru NewsBucovina.ro că motivaţia ruperii legăturii între funcţia politică şi cea de şef de administraţie este pentru a fi evitate orice fel de interpretări ale intervenţiei unui şef de administraţie locală în vederea realizării unor proiecte. În cazul în care şeful de administraţie este în acelaşi timp şi lider de organizaţie de partid, se poate suspecta că acesta a făcut presiuni în calitate de lider de organizaţie politică.

Prin măsura ruperii legăturii între cele două funcţii, liderii PSD încearcă să-i protejeze pe şefii administraţiilor de eventuale acuzaţii.


Intră acum și în grupul de