OM PSD Suceava nu accepta inlocuirea viceprimarului Varvara si ataca in instanta. Dontu: Schimbarea s-a facut in coordonarea lui Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, marţi seara, în cadrul emisiunii Ora de politică de la Intermedia TV că organizaţia PSD nu consideră că hotărârea Consiliului Local Suceava de înlocuire a viceprimarului PSD Gavril Vârvara a fost legal adoptată şi că o va ataca în instanţă.

El a spus că hotărârea de înlocuire a lui Vârvara e împotriva cetăţenilor, apreciind că în urma alegerilor din 2012 a fost dat un vot şi că acela trebuie respectat.

Senator PSD de Suceava- Ovidiu Dontu
Senator PSD de Suceava- Ovidiu Dontu

 

Totodată, Donţu a mai declarat că va propune un proiect de lege prin care viceprimarul să nu poată fi înlocuit din funcţie decât în baza unor motive temeinice.

El a spus că nu poate să aibă încredere în deciziile consilierilor locali suceveni în condiţiile în care are cunoştinţă de faptul că un consilier local ar fi luat 200 de euro ca să voteze într-un anumit fel, in timpul Alianței D.A..

„Instituţia consilierului local trebuie reformată”, a spus Donţu.

El a mai declarat că PSD Suceava, prin consilierul Eugen Girigan, a avertizat că proiectul de hotărâre supus dezbaterii nu conţine toate elementele unui act normativ de acest gen şi că este împotriva legii, motiv pentru care PSD s-a retras din sală.

Totodată, Ovidiu Donţu a afirmat că întreaga acţiune de înlocuire a viceprimarului Vârvara s-a făcut sub coordonarea primarului Ion Lungu.

El a afirmat că din câte a aflat, Ion Lungu a acceptat să susţină la alegerile din 2016 un deputat de dreapta din Suceava ca apoi să candideze  la alegerile parlamentare în colegiul respectivului deputat.


Intră acum și în grupul de