Senatorul Bereanu: „Trebuie gasita o solutie pentru a nu impiedica dezvoltarea localitatilor”


Intră acum și în grupul de

În baza noilor prevederi legale, un număr de 29 de localităţi din judeţul Suceava nu au primit nici un leu drept fonduri de echilibrare, a declarat, joi senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, felicitându-i pe primari pentru că au cu ce să-şi gestioneze singuri localităţile.

Parlamentarul social-democrat a recunoscut însă că aceste localităţi, municipii, oraşe sau comune bogate, care au venituri au contractat şi credite pentru dezvoltare şi a apreciat că prin faptul că nu au mai primit bani vor avea impedimente în derularea proiectelor.

Bereanu a spus într- o conferinţă de presă că a stabilit o întâlnire cu primarii localităţilor respective pentru a efectua o analiză a necesarului de fonduri pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare urmând ca apoi să discute cu ministrul Finanţelor pentru a fi găsită o soluţie de finanţare.

bereanu5

„Trebuie găsită o soluţie pentru a nu împiedica dezvoltarea localităţilor”, a declarat senatorul sucevean, care a menţionat că în primele şase luni ale anului nu există şanse pentru alocări suplimentare de fonduri, dar că este probabil să fie făcute ajustări la prima rectificare bugetară.

Neculai Bereanu a precizat că în cazul oraşului Gura Humorului care are mai multe proiecte în derulare şi necesarul de mai multe milioane de euro pentru continuarea acestora va solicita ministrului Finanţelor să se întâlnească cu primarul, Marius Ursaciuc, pentru a găsi o rezolvare.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că face parte dintre localităţile bogate care nu a primit niciun leu de la bugetul central.

„Nimeni nu s-a uitat la gradul de îndatorare al localităţilor aşa zis bogate”, a spus primarul, care a menţionat că el a reuşit să tripleze bugetul oraşului în ultimii zece ani, însă doar prin investiţii.

El a arătat că oraşul pe care îl conduce, cu 15.000 de locuitori, a avut în 2004 un buget de 4,2 milioane de lei, iar acum este de 11,3 milioane de lei.

„Nu se poate creştere fără să investeşti”, a explicat Ursaciuc.


Intră acum și în grupul de