Baisanu: Daca judetul Suceava ar putea dispune de resursele pe care le are, ar fi cel mai bogat judet din tara


Intră acum și în grupul de

Copreşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, că judeţul Suceava are bogăţii ale solului şi subsolului care îl pot face cel mai bogat judeţ din ţară.

Băişanu a reamintit că a propus în urmă cu câţiva ani ca, prin lege, cel puţin pornind de la particularul judeţului Suceava, banii produşi în judeţ prin exploatarea lemnului să rămână ca fonduri la bugetul local.

popoiu, ursaciuc, baisanu, doroftei (2)

„Lemnul e principala sursă, iar taxele şi impozitele să rămână aici, iar o fundaţie de drept public din care să facă parte instituţiile publice să administreze fondurile produse”, a spus Băişanu.

El consideră că astfel, în zece ani, judeţul Suceava va deveni cel mai bogat judeţ din România şi omologul oricărei regiuni bogate din Europa, cu condiţia ca bogăţia acestui judeţ să rămână în cea mai mare parte aici.

„Dacă nu s-ar duce banii la „miticii” de la Bucureşti şi ar rămâne la Suceava, lucrurile s-ar schimba. Zeciuiala o dau, dar de aia se cheamă zeciuială, eu produc, eu fac şi dau cotă de zece la sută”, a spus Băişanu.

El a explicat că acum din exploatarea pădurilor toţi banii pleacă la Bucureşti şi se întorc doar banii pentru salarii şi funcţionare.


Intră acum și în grupul de