Răsturnare de situaţie în organizaţia municipală PNL Suceava-Zmău eliminat, noul co-preşedinte este Ilie Niţă


Intră acum și în grupul de

O şedinţă intempestivă a Biroului Judeţean Suceava al fostului PNL condus de Alexandru Băişanu a constatat cu majoritate de voturi încetarea mandatului la conducerea organizaţiei municipale pentru că a fost depăşit mandatul de patru ani şi s-a ales, interimar, o nouă conducere.

marius zmau

Preşedintele fostului PNL, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că în locul lui Marius Zmău, co-preşedinte al organizaţiei municipale PNL Suceava, a fost ales Ilie Niţă. Totodată, au fost desemnaţi şi membri ai Biroului municipal şi membrii din Comitetul executiv local al PNL, noua structură de conducere care include foştii membri PNL şi PDL în noul PNL.

Băişanu a explicat că în noile condiţii, Marius Zmău e doar un simplu membru al organizaţiei municipale şi nu poate fi co-preşedinte al BPM al PNL Suceava format din PNL şi PDL, dar că este vicepreşedinte în BPJ al PNL.

ilie nita 1

Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât săptămâna trecută s-au desfiinţat cele două foste organizaţii municipale PNL şi PDL Suceava şi s-a înfiinţat noua organizaţie prin fuziunea celor două partide unde co-preşedinţi sunt deputatul Ioan Bălan şi Marius Zmău.

Alexandru Băişanu nu recunoaşte această fuziune şi susţine că cei din fostul PNL nu puteau participa la această întâlnire cu PDL întrucât nu aveau mandat statutar întrucât conducerea organizaţiei era în afara mandatului.

Unul dintre membrii Comitetului executiv local al PNL Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a declarat în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că fuziunea locală PNL-PDL în municipiul Suceava a fost finalizată, iar acum există un nou birou municipal al PNL Suceava care a fost desemnat statutar.

„Nu înţeleg ce e cu această contestaţie. Vom vedea. Aşteptăm până mâine”, a spus Ardeleanu făcând referire la faptul că vineri se va constitui organizaţia judeţeană a PNL Suceava prin fuziunea celor două organizaţii PNL şi PDL şi se va constitui şi Comitetul executiv judeţean al PNL în care foştii membri ai PDL deţin majoritatea.

Surse din fostul PNL susţin că Alexandru Băişanu a fost deranjat de faptul că în Comitetul executiv local al PNL Suceava nu au fost incluse trei persoane pe care dorea să le propuleseze în acest for de conducere, iar cei care au fost desemnaţi din partea PNL au fost desemnaţi prin vot, cei desemnaţi de Băişanu neîntrunind susţinerea majorităţii.

Co-preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Bălan, a evitat să comenteze această situaţie.


Intră acum și în grupul de