Sanda Maria Ardeleanu, între parlamentarii care susţin unirea României cu R. Moldova: Poate utopia va deveni realitate


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că face parte dintre parlamentarii care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

„Există o mişcare a unui grup foarte curajos de tineri, Pro Basarabia. Am semnat pactul pentru Basarabia. Aceşti tineri au reuşit să convingă prin acţiunile lor apropierea dintre statele româneşti”, a spus Ardeleanu.ardeleanu

Deputatul sucevean a exemplificat cu parteneriatul dintre Colegiul Naţional Ştefan cel Mare din Suceava cu liceul Ştefan cel Mare din Chişinău care a fost încheiat cu aportul acestor tineri.

Ardeleanu a mai spus că susţine acest principiu unionist în spaţiul comun românesc, dar recunoaşte că unirea până în 2016 este o utopie.

„Lucrurile frumoase se nasc din utopii.(…) Poate utopia va deveni realitate”, a spus deputatul sucevean.

Din grupul „Prietenii Unirii” fac parte 40 de parlamentari români care propun sa susţină dezvoltarea infrastructurii comune România – Moldova,  urgentarea interconectării celor două sisteme energetice şi sprijinirea companiilor din România şi Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Platformei unioniste Acţiunea 2012.

Grupul format în Parlamentul României are ca scop este să propună Moldovei unirea până în 2016.

 


Intră acum și în grupul de