Lider PNL: Nu este o mana forte in judetul Suceava care sa poata construi. Nechifor a facut mult mai putin decat Flutur


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că judeţul Suceava nu poate să se dezvolta din cauză că preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, nu are uşi deschide în Guvern.

bioenergy Ilie Vasile Bodea (8)

Ilie a spus că în judeţul Suceava a fost „revoluţia portocalie” din 2008, urmată de „revoluţia roşie” din 2012, iar electoratul ar trebui să facă o evaluare: ce s-a întâmplat cât a fost Flutur preşedinte al CJ Suceava şi câte proiecte au fost începute, de la spital, la aeroport, şi câte lucruri a făcut actualul preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, de când e la putere.

„S-au făcut acum numai boacăne”, a spus Ilie.

Vicepreşedinte al PNL Suceava, Vasile Ilie consideră că este nevoie de o mână forte care să poată construi în judeţ.

El a arătat că dacă actualul preşedinte al CJ Suceava a câştigat alegerile împotriva lui Gheorghe Flutur, trebuia să fie sprijini pentru a face mai mult pentru judeţ decât Flutur.

„Trebuia să se arate că ceea ce a făcut Flutur a fost puţin, dar că ceea ce face Nechifor e mult mai mult. Ori el nu are nici o uşă deschisă. Nu ştiu de ce nimeni de la Bucureşti nu bagă în seamă judeţul Suceava”, a spus Ilie.

El a atras atenţia că CJ Suceava nu are asigurat bugetul de funcţionare şi că nici nu se vorbeşte de bugetul de dezvoltare.

Vasile Ilie a precizat că lipsesc bani de la buget pentru plata salariilor pentru ultimele două luni ale anului.

„Bugetul pentru anul 2015 este mai mic decât cel din 2014. Din start, chiar Guvernul a încălcat legea”, a spus Ilie care a menţionat că bugetul judeţului este pe deficit.

El a menţionat că proiecte europene nu pot fi cofinanţate pentru că Guvernul a dat mai puţini bani decât anul trecut.

„La majoritatea judeţelor s-a dat media cu o creştere de 2-3 la sută, la o altă parte din judeţe s-a dat mult peste medie, iar Nechifor a fost pedepsit la alocarea banilor”, a mai declarat Ilie.

El consideră că nu este bine că de la prima şedinţă a CJ Suceava de buget se pleacă cu împrumuturi mari şi că sunt îndemnate şi primăriile să se împrumute, ceea ce înseamnă că se va aduce judeţul în acest an la subdezvoltare.

„Judeţul Suceava s-a împotmolit de când a venit PSD la guvernare”, a spus Ilie care consideră că toate proiectele au ieşit din termenele prevăzute.


Intră acum și în grupul de