Partidul Verde Suceava: „Măcelarul codrilor din Bucovina” e protejat de politicieni de top. În Austria “aurul verde” este apărat, în România unii politicieni traiesc bine din furtul padurilor


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava, a atras, duminică, din nou atenţia privind situaţia defrişărilor masive din România.

După 1989 nici un guvern nu a oprit furtul masiv al lemnului din ţara noastră, susţine liderul PV Suceava, Dan Acibotăriţa într-un comunicat în care adaugă că, tacit politicienii români au sprijinit şi încurajat exploatarea lemnului, iar acest lucru a făcut ca suprafaţa împădurită a României să scadă dramatic.

„România a ajuns codaşa Europei la capitolul pădure, sub 29% din suprafaţa totală a ţării. Bulgaria este mult în faţa noastră, peste 35%, iar Austria aproximativ 40%. Austria, o ţară care are pădure pe o suprafaţă de cca 40%, din 2002 printr-un sistem legislativ bine gândit, îşi conservă „aurul verde”. Aceştia au înţeles foarte bine valoarea pădurilor, efectul benefic al ei (a pădurii) asupra sănătăţii populaţiei. În România asemenea decizii nu-şi au locul. De ce? Simplu. Din furtul pădurilor unii politicieni trăiesc foarte bine”, mai arată Acibotăriţă.

padure

El menţionează că din punctul de vedere al verzilor suceveni , „un măcelar al codrilor din România, în special al celor din Bucovina”, este grupul austriac  Holzindustrie Schweighofer.

„Această firmă, protejată de unii politicieni de top din ţara noastră, a prins rădăcini în România datorită legislaţiei proaste şi bineînţeles al corupţiei. Cele “două calităţi” întâlnite pretutindeni în România, a făcut ca grupul austriac  Holzindustrie Schweighofer să obţină profituri uriaşe la noi, de ordinul sutelor de milioane de euro, culmea pe munca şi resursele găsite în România. Măcar dacă ar planta, cei de la Schweighofer, ceea ce au tăiat prin codrii ţării noastre”, conchide Acibotăriţă.


Intră acum și în grupul de