Amenzi de peste 100.000 lei in cadrul unei actiuni de prevenire si combatere a delictelor silvice


Intră acum și în grupul de

Echipe de control formate din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, de la Direcția Silvică Suceava și jandarmi au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activități  de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos și care se sustrag de la plata taxelor şi impozitelor, precum și pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori.

lemne 1

 

Astfel, în trei zile, în perioada 11-13 martie, au fost verificate 34 de instalaţii de debitat material lemnos, fiind efectuate 51 de controale în fondul forestier. De asemena, au fost verificate 251 de vehicule folosite la transportul materialului lemnos.

În urma acțiunilor desfășurate, echipele au constatat 14 infracțiuni și au dat 325 de amenzi, în valoare totală de  104.183 lei.

Totodată, au fost confiscaţi 128,56 metri cubi material lemnos în valoare de  peste 27.000 lei.

Potrivit Poliției Județene, în comuna Șaru Dornei, pe raza Cantonului Silvic Băuca, pe terenul forestier aflat în proprietatea unei localnice au fost identificate 31 cioate de molid, cu un volum total de 17,05 metri cubi și o valoare de 3.632 lei.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere de arbori fără drept.

De asemenea, și un bărbat din comuna Ostra a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară 3,04 metri cubi cherestea răşinoase, în valoare de 1.530 lei, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport. Șoferul s-a ales cu o amendă, iar materialul lemnos a fost confiscat.

 


Intră acum și în grupul de