Furturi din masini, mai ales din cele cu usile neasigurate. Soferii suceveni atentionati de politisti sa-si incuie masinile.


Intră acum și în grupul de

Polițistii rutieri suceveni au desfășurat o campanie de informare a posesorilor de vehicule, promovând recomandări preventive cu privire la furturile din mașini şi de componente auto, fenomen identificat cu un trend ascendent în ultima perioadă.

campanie politie prevenire furturi auto (2)

Sâmbătă, 14 martie, între orele 08.00 – 12.00, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au distribuit 200 de pliante cu mesajul „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor”, în târgul auto de la Cumpărătura, și au lăsat materiale preventive pe mașinile aflate în parcările a două hypermarket-uri din municipiul Suceava.

Totodată, polițiștii le-au prezentat șoferilor și două cazuri recente de furt de componente sau obiecte aflate în mașini.

campanie politie prevenire furturi auto (1)

Drept exemple au fost date două furturi comise în noaptea de joi spre vineri, unul în Câmpulung Moldovensc, iar altul în municipiul Suceava.

În primul caz, un bărbat de 42 ani, din Rădăuţi, a sesizat polițiștii despre faptul că în noaptea de joi spre vineri, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din mașina parcată în faţa unei case de vacanţă din Câmpulung Moldovenesc.

Polițiștii au ajuns la concluzia că furtul a avut loc din cauza faptului că bărbatul a lăsat portierele deschise, motiv pentru care au fost sustrase un casetofon, o staţie radio emisie-recepţie cu tot cu antenă și un detector radar, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 2.000 lei.

În cel de-al doilea caz, un bărbat de 31 ani, din municipiul Suceava, a anuțat polițiștii despre faptul că cele patru capace ornamentale de la roţile mașinii au fost demontate, după ce a parcat autovehiculul într-o zonă neiluminată.

În acest sens, poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.

Iată care sunt recomandările polițiștilor suceveni pentru ca astfel de fapte să nu se mai întâmple:

  • nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
  • nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori;
  • în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;
  • când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
  • nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
  • dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
  • încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri;
  • nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii;
  • nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte; obiceiul de a încuia în torpedou banii, atrage de obicei atenţia;
  • cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.

 


Intră acum și în grupul de