Maerean lansează bomba: Sunt încă viceprimar cu atribuţii de primar la Rădăuţi. Andronachi este în situaţii de incompatibilitate


Intră acum și în grupul de

Tiberiu Maerean, demis miercuri din funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că este încă în funcţie.

El a explicat că trebuie să i se aducă la cunoştinţă această hotărâre de schimbare a sa din funcţie, iar imediat ce o va primi va contesta şi o va transmite Prefecturii Suceava care poate să considere contestaţia corectă şi să o transmită în instanţa de contencios, moment în care aceasta îşi încetează efectul. Dacă Prefectura nu o va ataca, atunci va depune el o contestaţie în instanţă, dar în acest caz nu se impune suspendarea hotărârii.

Tiberiu Maerean (2)

El a mai declarat că cel care a fost votat să-i preia funcţia, Traian Andronachi, este în situaţie de incompatibilitate şi este dificil să ocupe această funcţie.

Potrivit lui Maerean, mama lui Andronachi este director la un Colegiu Naţional din Rădăuţi, soţia este director al Bibliotecii Municipale, iar cumnata este funcţional al Muzeul Etnografic, toate instituţii din subordinea Primăriei şi Consiliului Local.

El a mai spus că din discuţiile cu Andronachi a înţeles că acesta se va adresa Agenţiei Naţionale de Integritate care să-i transmită un punct de vedere dacă este sau nu în situaţie de conflict de interese sau de incompatibilitate.

 


Intră acum și în grupul de