Lider PSD Suceava: Înainte să-şi asigure pensii speciale, parlamentarii trebuiau să rezolve toate problemele ţării


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că pensiile speciale pentru parlamentari nu reprezintă o prioritate şi că marea tragedie este că această iniţiativă vine în contextul în care un invalid de război primeşte o indemnizaţie lunară de 148 de lei, iar un veteran de război are indemnizaţie de 92 de lei lunar.

parlamentul romaniei

El a spus că parlamentarii, înainte de a iniţia o asemenea propunere, ar fi trebuit să se întrebe dacă ei sunt în funcţiile respective pentru a acţiona în favoarea oamenilor care le-au dat votul sau pentru interese personale.

„Întâi ar fi fost nevoie să rezolve toate pensiile, alocaţiile şi indemnizaţiile. După aia trebuiau rezolvate toate celelalte probleme din ţară, de la revizuirea Constituţiei, la descentralizare, la reforma administrativă, la legea lobby-ului sau la legea parteneriatului public-privat. După ce toate problemele ţării erau rezolvate s-au fi putut gândi şi la această propunere”, a spus Cuşnir.

 

Propunerea pentru acordarea de pensii speciale parlamentarilor a fost semnata de mai mulţi deputaţi suceveni, de la PNL, Dumitru Pardău, de la PSD, Iane Ovidiu-Cristian, Mîrza Gavril, Stan Ioan, Uricec Eugen Constantin, de la PC-PLR, Cezar Cioată, şi Constantin Galan şi de un senator PSD, Neculai Bereanu.

 


Intră acum și în grupul de