Ioan Bălan: Ponta vrea să ciuntească dublarea alocaţiilor pentru copii, decizie aprobată la propunerea PNL


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a declarat, joi seara în cadrul emisiunii Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că PSD încearcă ciunţirea alocaţiilor copiilor care ar trebui dublate aşa cum s-a decis Parlament la propunerea PNL.

Bălan a spus în emisiune că PNL la Consiliul Naţional a votat programul de guvernare al partidului care pune în centrul atenţiei cetăţeanul spre deosebire de ceea ce face PSD care nu distinge cetăţeanul în programul pe care îl pune în aplicare, fiind mai mult un program care s-a bazat pe principiul „săptămâna şi taxa”.

El a subliniat că programul PNL îşi propune repornirea economiei prin dezvoltarea capitalului autohton inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii şi prin promovarea de proiecte cu finanţare europeană.

Ioan Bălan a explicat că Guvernul Ponta se laudă că „e pe plus” că are excedent bugetar de 6 miliarde de lei, dar că tot s-a mai împrumutat de 400 de milioane de lei chiar săptămâna aceasta şi că spunea că nu are bani pentru alocaţiile copiilor după ce la propunerea PNL acestea au fost dublate.

Ioan Balan

„Am văzut că vorbeşte că alocaţiilor la copii, pe care am dublat-o, vrea să o ciuntească. Nu va reuşi pentru că e neconstituţional”, a spus Ioan Bălan.

El a mai declarat că PSD nu a vrut dublarea alocaţiilor, iar Guvernul a dat aviz negativ, dar în Parlament nu au fost suficienţi deputaţi PSD care să blocheze iniţiativa PNL, iar la votul final al legii s-a decis ca şi PSD să susţină dublarea alocaţiilor.

„Văd că acum vor să dea alocaţiile diferenţia, pe categorii sociale”, a spus deputatul liberal.

El susţine însă că nu se va putea face o asemenea discriminare întrucât s-ar încălca drepturile copiilor.


Intră acum și în grupul de