Partidul Verde Suceava: În bisericile din judeţ să se strângă bani pentru refacerea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava a propus, duminică, Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor să se implice în repararea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare amplasată lângă Cetatea de Scaun în condiţiile în care factorul politic nu se implică în acest demers.

statuia ecvestra

Verzii suceveni speră că soarta statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare din zona Cetăţii de Scaun a Sucevei se va schimba înspre bine, se arată într-un comunicat semnat de liderul PV Suceava, Dan Acibotăriţă.

El atrage atenţia că în ultimii ani aceasta s-a deteriorat „într-un hal fără de hal”, iar nimeni care are puterea de a rezolva problema nu mişcă nimic, inclusiv biserica.

„De aceea, noi verzii suceveni, văzând că cei din zona politică nu fac nimica, propunem Arhiepiscopiei Sucevei şi a Rădăuţilor să aşeze în toate bisericile şi mănăstirile sucevene lângă „cutia milei” şi cutia pentru reparat statuia marelui domnitor Ştefan cel Mare”, se arată în comunicat.

 


Intră acum și în grupul de