Partidul Verde Suceava: În bisericile din judeţ să se strângă bani pentru refacerea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare

Partidul Verde Suceava a propus, duminică, Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor să se implice în repararea statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare amplasată lângă Cetatea de Scaun în condiţiile în care factorul politic nu se implică în acest demers.

statuia ecvestra

Verzii suceveni speră că soarta statuii ecvestre a lui Ştefan cel Mare din zona Cetăţii de Scaun a Sucevei se va schimba înspre bine, se arată într-un comunicat semnat de liderul PV Suceava, Dan Acibotăriţă.

El atrage atenţia că în ultimii ani aceasta s-a deteriorat „într-un hal fără de hal”, iar nimeni care are puterea de a rezolva problema nu mişcă nimic, inclusiv biserica.

„De aceea, noi verzii suceveni, văzând că cei din zona politică nu fac nimica, propunem Arhiepiscopiei Sucevei şi a Rădăuţilor să aşeze în toate bisericile şi mănăstirile sucevene lângă „cutia milei” şi cutia pentru reparat statuia marelui domnitor Ştefan cel Mare”, se arată în comunicat.