Liderul PMP Suceava: Pârtia de schi de la Câmpulung este o investiţie vitală pentru judeţ care trebuie continuată


Intră acum și în grupul de

Conducerea PMP Suceava sustine o conferinta de presa la sediul partidului.

popovici si milici

Corneliu Popovici, preşedinte PMP Suceava:

„Vom incerca de acum inainte sa ne adresam mai des oamenilor cu problematici de interes public prin conferinte de presa. Saptamana trecuta am avut o intalnire la Iasi la care au participat mai multi oameni decat la mitingul PNL de la Suceava. Dorim sa mobilizam activul de partid si sa transmitem unele mesaje prin care parteneriatul cu Basescu sa scoata in evidenta prioritatile Romaniei pentru perioada urmatoare.

Absorbtia fondurilor europene e extrem de importanta. Daca ar fi sa dam proiectele incepute deja deoparte, proiectele din mandatul Ponta sunt chiar zero.

Chiar daca o sa vi se para ca readuc ceva in discutie, consideram insa esentiale unele lucruri. Reamintim proiectul partiei de schi de la Campulung. Cel mai important lucru din toata treaba asta e ca nu a fost un proiect anapoda,ci unul gandit si aprobat de Institutul National de Dezvoltare a Turismului din Romania.

O investitie de genul ar fi dezvoltat nu doar Campulung, ci tot bazinul si activitatea de turism din zona. Localitatea e statiune turistica de interes national.

O consideram o investitie vitala pentru judet care trebuie continuata. S-au mai pierdut starturi cu acest proiect. Prima data cand Dragnea a preluat mandatul si fraiele si a transferat toti banii care erau pentru turism la Constanta. Nimeni din cei care dansau cu Dragnea in campanie nu i-au spus lui Dragnea ca e ceva inceput la Campulung si ca trebuia finalizat macar primul tronson.

Cei care au demonstrat ca nu pot gestiona proiectele in judet sunt cei care tipa cel mai tare, adica PSD. Nu as vrea ca partia sa fie asociata cu Utilitati si mediu sau aeroportul Suceava. Investitia de la aeroport, asezata pe masa CJ, nu o poate gestiona CJ. Ne-ar fi fost mai buna o demisie a celor care s-au trezit peste noapte alesi in 2012. Si Nechifor si Baisanu, USL intr-un cuvant.

Mandatul e trecut si nu se mai poate face nimic in ultimul an de administrare. Ei doar vor sa isi salveze pielea. Singurii care ar mai putea ajuta Suceava sunt parlamentarii. Suceava are 18 acum. Vin cu un apel la toti parlamentarii si i-as ruga, atat cat mai e Ponta premier sa isi conditioneze votul de rezolvarea partiei de schi de pe Rarau si soseaua rapida Roman-Siret.

PSD a reusit sa aduca un proiect. In 2012, am candidat la Falticeni si un actual senator din zona promitea Nordul Voievodal. Nu l-am inteles ce vrea sa spuna cu asta, insa am inteles zilele trecute cand intrati dinspre Suceava spre Falticeni si mergeti pret de 2 km pe soseaua respectiva. Daca eram senator de Falticeni, ori veneam cu Dragnea de gat sa ii arat ce face firma 3T, sau imi dadeam demisia. Tu, senatorul Dontu, sa nu mai pomenesti nimic despre asta?

Apele se agita si care mai de care se chinuie sa ajunga primar la Suceava. Dar avem primar in functie. Transmit celor de la PNL: fratilor daca vreti sa faceti opozitie, comportati-va ca atare. De luni pana vineri, faceti politica proasta a lui Ponta, iar sambata va asezati in fata camerelor de luat vederi de la Suceava si sunteti in opozitie. Concubinajul asta cu PSD nu face bine sucevenilor. Cat timp institutii deconcentrate sunt conduse de oamenii tai.

PNL e parte a guvernarii la nivel de CJ si Primaria Suceava. Cum vine asta? Ai doi viceprimari de la PNL si ce e bun si frumos e al PNL si ce e urat e al lui Lungu? Ia treceti voi, PNL, in opozitie cu Lungu si apoi sa va declarati de felul asta!

Din 2016, judetul si municipiul va avea parte de o politica de dreapta, dar concubinajul PSD -PNL e daunator. Sa faca PNL pasul in opozitie si sa nu se mai ascunda sub diverse perdele. Le cer lucrul asta.

Cand am avut mai putini parlamentari s-au facut mai multe pentru judet. Ce sa ceri unui parlamentar care nu avea ce cauta acolo?

Pe 26 iulie pregatim conferinta de alegeri a PMP municipiul Suceava. Vom avea oaspeti importanti de la Bucuresti.”

Ovidiu Milici, vicepreşedinte PMP Suceava:

„Ce sa le cer celor din CJ Suceava ca nu au fost macar in stare sa isi gestioneze un mini-proiect cu acele puncte de bellevue din judet. Au facut doar tam-tam.

Ma mir ca nu au prins un punct de belvedere spre groapa de gunoi de pe Mestecanis. Unde sunt specialistii din CJ si cum intocmesc proiectele?

Sunt consternat cand am aflat ca la conducerea UNPR e senatorul Mihai Neagu. Schimbarea dnei Vartic a fost un gest total lipsit de eleganta. Vreme de patru ani, Vartic a demonstrat certe calitati de lider in politica. Asta demonstreaza un lucru. Cat de decuplati sunt domnii de la Bucuresti de realitatile politice, sociale si economice din Suceava. Dl Neagu, din perspectiva politica, e doar un accident electoral care nu s-a remarcat cu nimic, ci doar si-a negociat functii.

Neagu nu spune nici un cuvant pentru promovarea proiectelor sau sa aduca niste bani in judetul Suceava. Nu e gest corect fata de Vartic. Ea a avut barbatia politica sa isi asume o condidatura proprie in 2012. Gestul de ieri al UNPR are o pronuntata doza de cinism. Cand un om are dificultati personale il ajuti si nu ii dai un picior. Mai cred in minima deontologie. O spun public fata de membrii UNPR ca PMP Suceava are usile deschise pentru decizii transparente si corecte.

Ma indoiesc ca Mihai Neagu are calitatile morale si politice de a deveni ceva in judetul Suceava. Mesajul este valabil si pentru dna Vartic.

La ora 12, parlamentarii se reunesc ca sa isi voteze pensii speciale. Le cer parlamentarilor sa iasa public si sa explice ce ii recomanda si ce au facut pentru judet ca sa primeasca pensii speciale. Ce il recomnda pe deputatul Iane ca sa beneficieze de pensie speeciala? La fel si pentru Galan, Uricec si Cioata. Sa vina sa spuna cate paie au ridicat pentru judetul asta si pentru asta merita o pensie speciala?”


Intră acum și în grupul de