Nechifor şi Băişanu vor avea discuţii tehnice privind redeschiderea Aeroportului Suceava. Nechifor acceptă provocarea lui Băişanu, dar cu propriile condiţii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, acceptă o discuţie tehnică pe şantierul Aeroportului Suceava, cerută de liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, dar stabileşte condiţiile acestei dezbateri.

Catalin Nechifor

Într-un comunicat transmis de la Cabinetul Preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, se arată că după cum  a demonstrat deschidere faţă de toate solicitările de dialog din partea politicienilor, cetăţenilor şi organizaţiilor neguvernamentale, Consiliul Judeţean Suceava îşi exprimă disponibilitatea unei discuţii tehnice, pe şantier, cu privire la stadiul lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internaţional “Ştefan cel Mare” Salcea.

Alexandru Băişanu a cerut ca întâlnirea să fie joi, de la ora 10, în timp ce preşedintele CJ Suceava propune ca data discuţiilor să fie vineri, 19 iunie 2015, ora 10.

 

„Dorim să mulţumim pe această cale tuturor celor interesaţi de dezvoltarea infrastructurii aeroportuare şi apreciem oportunitatea prezentării evoluţiei aeroportului, care în anul 2012 era printre ultimele din ţară din punct de vedere al securităţii şi siguranţei aeroportuare şi care va deveni, în acest an, unul dintre cele mai moderne şi mai bine echipate aeroporturi din spaţiul sud-est european. Această investiţie este cea mai importantă şi totodată dificilă lucrare de infrastructură din Moldova şi va oferi în final posibilitatea transportului aerian pentru locuitorii judeţelor Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi dar şi ai regiunii Cernăuţi, pentru turiştii care vizitează Bucovina, precum şi pentru o serie de parlamentari care vor putea călători gratis pe ruta Suceava – Bucureşti, ţinând cont de faptul că TAROM şi-a exprimat în scris dorinţa de a integra destinaţia Suceava în programul de zbor, după finalizarea lucrărilor de modernizare a aeroportului”, se arată în comunicat.

 

Totodată, se menţionează că Aebaisanu si nechiforroportul Salcea este cea mai bună variantă de transport a sucevenilor şi locuitorilor din judeţele Moldovei care lucrează şi trăiesc la distanţă mare de casă, în ţări europene, în acest sens, Consiliul Judeţean Suceava şi Regia Autonomă Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Salcea poartă discuţii avansate cu operatori aerieni low–cost pentru zboruri pe relaţia Spania, dar şi alte state europene.

 

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a ţinut să îl contrazică, luni, pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a declarat în urmă cu două săptămâni că Aeroportul „Ştefan ce Mare” din Suceava se va redeschide de la 1 august.

 

Liderul liberalilor suceveni a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va face o invitaţie parlamentarilor din Suceava şi Botoşani, dar şi autorităţilor judeţene să se întâlnească, joi, pe şantierul Aeroportului Suceava unde să se discute la obiect ce este necesar să se facă pentru ca această investiţie să fie finalizată în acest an, precizând că, din diferite cauze, lucrurile trenează foarte mult şi nepermis, iar din informările pe care le are, rezultă că nici în august nu va fi finalizat.

„Nici o zonă a ţării nu se va dezvoltă dacă nu are posibilitatea de a primi oameni şi marfă pe calea aerului. Nu avem autostradă, iar Master planul de transporturi al PSD nu are nici o legătură cu Suceava, iar cu trenul faci şapte ore până la Bucureşti şi ne mai întrebăm de ce nu avem locuri de muncă şi oameni de afaceri şi suficienţi turişti”, a declarat Băişanu.

 

Potrivit liderului PNL Suceava, există probleme legate de decontarea lucrărilor  şi firma care execută construcţia a depăşit cu două milioane de lei cash-flow-ul de 22 de milioane de lei stabilit.

 

„În momentul de faţă, maximul de cash flow al firmei a fost atins şi depăşit, iar firma nu mai are cum cheltui bani”, a spus Băişanu care subliniază că acum trebuie executate lucrările şi nu iarna.

 

 "În fiecare săptămână, pe drumuri..."
„În fiecare săptămână, pe drumuri…”

Totodată, el a mai arătat că sunt probleme legate de proiectare care trebuie corectate şi că pentru remediere e nevoie de timp.

 

„La Suceava, primarul Lungu nici nu ştie unde e aeroportul. Pe preşedintele CJ nu prea îl mai văd, iar Guvernul se ocupă de alte cucuri sau mai exact de nimic”, a spus Băişanu care consideră că e nevoie să fie pusă presiune pe autorităţile locale şi centrale pentru ca lucrările la aeroport să fie finalizate în acest an.

 

„Eu am făcut această anchetă personală, dar trebuie să vedem oficial ce se întâmplă şi ce se mai poate face pentru aeroport”, a mai spus Băişanu, care a  a solicitat parlamentarilor şi autorităţilor locale din Suceava şi Botoşani să facă presiuni pentru ca lucrările de modernizare a Aeroportului Suceava să fie încheiate în acest an.


Intră acum și în grupul de