Cătălina Vartic explică de ce a fost înlocuită de la şefia UNPR Suceava cu traseistul politic Mihai Neagu

Fostul preşedinte al UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a explicat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că a fost înlocuită cu senatorul Mihai Neagu la conducerea organizaţiei judeţene pentru că acesta e „un personaj important” întrucât este senator.

„Un senator este un senator”, a spus Vartic.

Ea a fost uşor ironică în emisiune arătând că e o perioadă deosebită în UNPR care e un partid al oportunităţilor.

„Dacă vrei să faci ceva pentru partid, primeşti funcţie”, a declarat fostul lider progresist sucevean.

Ea a adăugat că din punctul ei de vedere, toată lumea ar trebui să fie mulţumită că UNPR are preşedinte un senator care e „o autoritate şi o emblemă”, dar a evitat să răspundă de ce nu a fost senatorul Neagu o emblemă şi când a fost prim vicepreşedinte al UNPR Suceava până în luna februarie ca apoi să plece la partidul lui Mircea Geoană.

Cătălina Vartic a mai declarat că pentru ea, care a construit organizaţia judeţeană UNPR Suceava de la zero, poate fi un moment de bucurie că în fruntea organizaţiei a ajuns un senator şi că aşa s-ar putea face ceva pentru acest judeţ.

“Am fost ca o cloşcă pentru acest partid. Îmi doresc să putem face ceva pentru locuitorii acestui judeţ”, a spus Vartic care crede că un senator al judeţului poate face ceva pentru judeţ mai ales că UNPR e un partid cu ascensiune fantastică.

Senatorul Mihai Neagu a fost numit, de luni, preşedinte al UNPR Suceava, iar Cătălina Vartic va fi preşedinte executiv.

vartic-001

Mihai Neagu este unul dintre traseiştii politici notorii ai actualului parlament.

El a fost ales senator din partea PC, la vremea respectivă fiind numit preşedinte executiv al PC Suceava, iar la scurt timp a fost preşedinte al organizaţiei judeţene PC.

Neagu a părăsit însă în 2013 PC şi a devenit senator independent.

El a anunţat că se înscrie în UNPR după care a depus adeziune la PSD, dar până la urmă a fost cooptat în UNPR.

În februarie 2014 el a demisionat din UNPR şi a devenit iar independent ca să ajungă prim vicepreşedinte al PSRO şi lider al organizaţiei judeţene a partidului înfiinţat de Mircea Geoană.

La trei zile după ce împreună cu Mircea Geoană a inaugurat filiala PSRO Suceava, el a trecut la UNPR, iar după o săptămână a devenit şi preşedinte al UNPR Suceava.

În Parlamentul României, activitatea lui Mihai Neagu este slabă, dar se pare că este mult mai ocupat cu negocierea votului său în Senat unde diferenţa dintre opoziţie şi putere este mică, iar câteva voturi pot înclina balanţa.