Balan: „Bucuria noastră ar fi ca în 2016, când revine Flutur la CJ, să preluăm lucrurile cum le-am lăsat şi să nu le găsim mai rău”


Intră acum și în grupul de

Ioan Balan, secondat de viceprimarii Ovidiu Doroftei si Lucian Harsovschi, sustine o conferinta de presa la sediul PNL Suceava.

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan:

„E foarte important ca primarii din 2016 sa fie foarte bine reprezentati in CJ Suceava si sa avem foarte multi consilieri care sa il sustina pe viitorul presedinte al CJ , Gheorghe Flutur. Proiectele incepute de Flutur au fost uitate, iar unele s-au degradat. Mandatul de presedinte al lui Flutur pentru 2016-2020 va fi de continuare a lucrarilor si in special promovarea Bucovinei.

balan, harsovschi,doroftei (1)

Bucovina a cunoscut cea mai mare promovare turistica din istoria sa. Marile televiziuni europene vorbeau de Bucovina. Turismul  a crescut foarte mult in mandatul 2008-2012. Implicarea directa a lui Flutur a condus la acest lucru.

Unul din proiectele extrem de importante ale presedintelui Flutur a fost Aeroportul Suceava. Vorbim de el ca despre un lucru extraordinar si, din pacate, lucrurile acolo merg relativ greu si sunt in intarziere, recunoscuta si de cei de la CJ. Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar proiectul a fost pornit cu mare avant si  s-a derulat cu incetinitorul.

Ma bucur ca si colegul meu Baisanu se implica in acest proiect, dar cred ca alaturi de noi ar trebui sa vina si cei de la PSD si de la minoritati pentru ca nu e proiectul unui singur partid, ci este al Sucevei. Ar trebui sa fim toti umar la umar pentru sustinerea lui. Implicarea noastra de acum e doar publica pentru ca presedintele CJ are atributii si e direct raspunzator de el. Azi, se misca greu pentru ca la fel se misca si celelalte investitii majore ale judetului.

Bucuria noastra ar fi ca in 2016 cand revine Flutur la CJ sa preluam lucrurile cum le-am lasat si sa nu le gasim mai rau. ABC-ul civilizatiei pentru Flutur insemna drum, apa, canal, sanatate si educatie si obiectivele sale au fost indeplinite. Va intaresc faptul ca Flutur va candida, e o certitudine asta.

Si spun asta pentru ca au venit multe intrebari de la primarii nostri. Pe 2 iulie, vom fi la Putna si vom fi la noi acasa, si primarul de acolo va fi alaturi de noi.

Pe 1-2 iulie, la Suceava, vor fi prezenţi Vasile Blaga si Alina Gorghiu si vom avea intalniri de lucru pe Falticeni, Humor si Suceava. Pe 1 iulie, va fi o dezbatere publica pe educatie.

Mi-am anuntat candidatura inainte de a sti ca PNL si PDL vor fuziona. Am luat in considerare atunci sa candideze si Baisanu de la PNL si Lungu de unde o fi vrand el. Avem doi candidati acum. Competitia interna nu e un lucru rau. Daca imi era frica de ea, nu as fi intrat. Care e problema daca intelegem fiecare sa o facem fara a aduce atingere PNL si colegilor? Eu am convingerea ca voi fi primarul municipiului Suceava.

La sfarsitul lunii septembrie, vom avea stabilit candidatul pentru Primaria Suceava. Indiferent de cine va fi candidat, eu raman membru al PNL. Nu va ganditi ca ar putea exista o candidatura a mea avand in spate alta sigla decat cea de acum.

Primarul de la Putna, dl Coroama, a trecut la PSD, facandu-se asupra lui presiuni de neimaginat. Nu vreti sa cunoasteti cam ce fel de presiuni s-au facut la adresa primarilor cu ocazia ordonantei 55, a traseistilor.

De ce sa nu recuoastem ca mai e asa ici, colea cate un punct care scartaie in noul PNL si acest sondaj vine sa lamureasca. Nu e nici o problema la baza partidului. Nu detin solutia pentru toate domeniile si am nevoie de o echipa de specialisti si vreau ca in echipa mea sa fie fiecare pe domeniul lui.”

La intrebarea „Ce va asteptati sa faca Baisanu daca nu va fi desemnat candidat?”, Balan a raspuns: „Bine partidului!”.

„Sa nu va luati dupa cei care isi fac vant cu coada ca am mai vazut din astea. Gheorghe Flutur va fi presedintele CJ Suceava in urmatorul mandat. Eu sunt un om serios, determinat, care are un proiect serios pentru Suceava bazat pe o munca de echipa. Proiectul meu de capatai nu e refacerea Parcului Sipote. Toti l-au tot facut. Il voi avea in vedere, dar nu va fi cel mai important. Am o solutie insa pentru el si am convingerea ca il voi face.”

Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei:

„Lucram cu banii Primariei in momentul de fata si asfaltam str. Gheorghe Doja si urmeaza si iesirea spre Adancata, ca sa avem o ruta alternativa pentru traficul pe Calea Unirii. Nu facem lucruri extraordinare, ci lucruri normale. Dar o spun ca sa se vada diferenta intre ce facea PSD cand conducea CL si ce facem noi.

Facem lucruri care trebuiau facute de inca acum trei ani si, usor-usor, Suceava intra in normalitate. Vom schimba, in curand, si corpurile de iluminat din cartiere.

Sucevenii sa aiba speranta si increderea ca, usor-usor, intram pe fagasul normal. In paralel, va pot spune ca la terenurile de fotbal promise sunt in lucru proiectele tehnice si speram ca inspre toamna sa le putem da sucevenilor ce am promis.”

 

Ovidiu Doroftei, viceprimarul Sucevei:

„De cand echipa s-a schimbat, am facut mult mai multe lucruri in CL decat pana acum. Discutiile de dinainte erau foarte dure. In formula de acum, gandind si plecand de la nevoile sucevenilor, am facut lucruri care conteaza si care vor fi durabile.”


Intră acum și în grupul de