Peste 150 de participanţi, la prima ediție a competiției Disabled Persons’ Olympics de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 150 de persoane cu dizabilități, cele mai multe provenind din centrele rezindențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, s-au întrecut la prima ediție a competiției Disabled Persons’ Olympics.

Macheta Games for Disabled final

Evenimentul a avut loc în perioada 15-17 iunie 2015, în incinta Shopping City Suceava, dar și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava.

Jocurile  Disabled Persons’ Olympics, cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități desfășurat în Suceava, a reunit participanți de la Complexul de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie “O Nouă Viață” Blijdorp, de la Centrul de plasament “Speranța”, de la Casa de tip familial “Visătorii” din Fundu Moldovei, de la „Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate” Gura Humorului – Ostra, „Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate” Fălticeni, CSEI “Sfântul Andrei” Gura Humorului, CSEI Suceava, CRRN Costîna, CRRN Sasca Mică, CRRN Mitocu Dragomirnei, CRRPH “O Nouă Viață” Siret și de la CRRN “O Nouă Șansă” Todirești.

Potrivit șefului CRRN „O Nouă Șansă” Todirești, Marius Boghian, probele sportive la care au concurat persoanele cu dizabilități au fost cros, tenis de masă, baschet și fotbal.

La final toți concurenții au fost premiați cu diplome, medalii și cupe oferite de către organizatori, dar și cu diferite articole sportive, mingi de fotbal și baschet, tricouri, palete de tenis, acestea fiind înmânate de reprezentanții DGASPC Suceava, Boghian Marius, Chiforiuc Ciprian și Matei Alexandra, precum și de Mihai Androhovici, reprezentantul Direcției pentru Sport și Tineret Suceava.

„Disabled Persons’ Olympics speram să devină o tradiție și să ofere persoanelor cu dizabilități șansa de a se bucura împreună de activități sportive demonstrând tuturor că dizabilitatea nu reprezintă o barieră pentru reintegrarea socială. Sportul este benefic pentru sanatatea fizică și mentală”, a declarat Marius Boghian inițiatorul competiției.

 


Intră acum și în grupul de