Candidatura PNL la funcţia de primar al Sucevei, decisă prin sondaj. Ion Lungu nu este în cărţi


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, că pentru funcţia de primar al municipiului Suceava sunt două candidaturi, a sa şi a co-preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu şi a explicat că desemnarea candidatului ar urma să fie făcută în luna septembrie în urma unui sondaj de opinie.

Bălan a exclus ca actualul primar, Ion Lungu, fost membru PNL şi PDL, actual independent, să fie candidat al PNL la viitoarele alegeri locale.

„Mi-am anunţat candidatura înainte de a şti că PNL şi PDL vor fuziona. Am luat în considerare atunci să candideze şi Băişanu de la PNL şi Lungu de unde o fi vrând el şi Donţu de la PSD. Avem doi candidaţi acum. Competiţia internă nu e un lucru rău. Dacă îmi era frică de ea, nu aş fi intrat”, a spus Bălan.

El a arătat că nu este nici o problemă o competiţie internă în PNL dacă fiecare dintre candidaţi o fac fără să aducă atingere PNL şi colegilor din partid.

Bălan şi-a exprimat convingerea că el va fi viitorul candidat şi primar al municipiului Suceava.

Nechifor, Lungu, Dontu Flutur Balan Baisanu defilare SRI ISU Armata Tab (34)

„La sfârşitul lunii septembrie vom avea stabilit candidatul pentru Primăria Suceava. Indiferent de cine va fi candidat, eu rămân membru al PNL. Nu vă gândiţi că ar putea exista o candidatură a mea având în spate altă siglă decât cea de acum”, a spus Bălan.

Întrebat ce se aşteaptă să facă Alexandru Băişanu dacă nu va fi desemnat candidat al PNL, Bălan a răspuns: „Bine partidului!”.

El a recunoscut că în noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL sunt şi câteva puncte „care scârţâie” şi că acest sondaj de opinie va lămuri lucrurile.

Ioan Bălan a mai spus că el va fi un primar care se va înconjura de specialişti şi nu de cei care îşi dau cu părerea.

„Nu deţin soluţia pentru toate domeniile şi am nevoie de o echipă de specialişti şi vreau ca în echipa mea să fie fiecare pe domeniul lui”, a spus Bălan care i-a nominalizat în echipa sa pe actualii viceprimari ai Sucevei, Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei.

„Eu sunt un om serios, determinat, care are un proiect serios pentru Suceava bazat pe o muncă de echipă”, a spus Bălan care a menţionat că programul său pentru municipiul Suceava va fi făcut cunoscut în perioada următoare.

El a explicat că are un program cu termene precise şi obiective clare, atât pe termen scurt cât şi pe termen mediu şi că întregul program se întinde pe două mandate, cu puncte bine definite care trebuie realizate.

Bălan a subliniat că nu cu refacerea Parcului Şipote va încerca să câştige voturile sucevenilor ci cu alte proiecte importante, dar că şi pentru Parcul Şipote are o soluţie.


Intră acum și în grupul de