Ioan Bălan: Flutur va fi candidatul PNL la şefia CJ Suceava; nu vă luaţi după cei care îşi fac vânt cu coada


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi, că Gheorghe Flutur va fi candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, în timp ce candidatul de primar al municipiului Suceava se va stabili în urma unui sondaj.

„Întăresc faptul că Flutur va candida. E o certitudine asta”, a spus Bălan într-o conferinţă de presă subliniind că este sigură această candidatură şi a transmis că nu e cazul să fie luaţi în considerare „cei care îşi fac vânt cu coada” şi infirmă această candidatură.

El a declarat că este foarte important ca primarii, din 2016, să fie foarte bine reprezentaţi în Consiliul Judeţean Suceava şi că PNL îşi propune să obţină în alegerile locale un număr mare de consilieri judeţeni care să îl susţină pe viitorul preşedinte al CJ Suceava, care va fi Gheorghe Flutur.

balan, harsovschi,doroftei

„E foarte important ca primarii din 2016 sa fie foarte bine reprezentaţi în CJ Suceava şi să avem foarte mulţi consilieri care să îl susţină pe viitorul preşedinte al CJ , Gheorghe Flutur. Proiectele începute de Flutur au fost uitate, iar unele s-au degradat. Mandatul de preşedinte al lui Flutur pentru 2016-2020 va fi de continuare a lucrărilor şi în special promovarea Bucovinei”, a spus Bălan.

El a arătat că Flutur va fi candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava şi că acesta va continua proiectele sale din perioada 2008-2012 şi în special promovarea Bucovinei ca destinaţie turistică.

Bălan a subliniat că Bucovina a cunoscut cea mai mare promovare turistică din istoria sa în perioada când Gheorghe Flutur a fost preşedinte al CJ Suceava.

„Marile televiziuni europene vorbeau de Bucovina. Turismul  a crescut foarte mult în mandatul 2008-2012. Implicarea directă a lui Flutur a condus la acest lucru”, a spus Bălan.

Liderul PNL a mai declarat că unul dintre proiectele extrem de importante ale preşedintelui Gheorghe Flutur a fost Aeroportul Suceava.

„Vorbim de el ca despre un lucru extraordinar, dar din păcate, lucrurile acolo merg relativ greu şi sunt în întârziere, recunoscută şi de cei de la CJ. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar proiectul a fost pornit cu mare avânt şi s-a derulat cu încetinitorul”, a mai declarat Ioan Bălan.

El a salutat implicarea colegului său, Alexandru Băişanu, în acest proiect şi crede că alături de PNL ar trebui să vină şi cei din PSD pentru că nu e proiectul unui singur partid ci al Sucevei.

„ Ar trebui să fim toţi umăr la umăr pentru susţinerea lui. Implicarea noastră de acum e doar publică pentru că preşedintele CJ are atribuţii şi e direct răspunzător de el. Azi se mişcă greu pentru că la fel se mişcă şi celelalte investiţii majore ale judeţului”, a explicat Ioan Bălan.

El şi-a exprimat speranţa că în 2016 când Gheorghe Flutur va reveni la conducerea CJ Suceava să preia lucrurile măcar cum au fost lăsate şi nu într-o situaţie mai rea pentru că a constatat că judeţul Suceava e blocat din punct de vedere al investiţiilor în special în infrastructură.

„ABC-ul civilizaţiei pentru Flutur înseamnă drum, apă, canal, sănătate şi educaţie, iar obiectivele sale au fost îndeplinite”, a spus Bălan.

El a mai declarat că alături de PNL vor reveni primari care, prin presiuni ale PSD au părăsit partidul şi au candidat în 2012 la alegeri din partea PSD, sau care au demisionat forţat din partid când a fost în vigoare OUG 55/2014 care a permis migraţia aleşilor locali, între care şi primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă.

„Pe 2 iulie, vom fi la Putna şi vom fi la noi acasă. Şi primarul de acolo va fi alături de noi”, a spus Bălan.

El a precizat că în perioada 1-2 iulie, la Suceava, vor fi prezenţi co-preşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu si vor avea întâlniri de lucru la Fălticeni, Gura Humorului şi Suceava, iar în data de  1 iulie, va fi o dezbatere publică pe educaţie iniţiată de deputatul PNL sucevean Sanda Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de