Liviu Dragnea nu a putut explica de ce Guvernul nu a informat oficial despre starea de sănătate a premierului Victor Ponta


Intră acum și în grupul de

„Încă sunt un om liber şi decid în funcţie de ce doresc. Nu mă poate chema nimeni, de urgenţă, la Istanbul, nici măcar prietenul meu bun”, a declarat, joi, la Suceava, coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, explicând astfel că a decis singur să meargă la Istanbul pentru a vedea starea de sănătate a premierului Victor Ponta şi că nu a fost chemat.

Dragnea a evitat să spună la ce spital e internat Victor Ponta şi nici nu a putut explica de ce Guvernul nu a informat oficial despre starea de sănătate a premierului, unde este internat şi care a fost diagnosticul stabilit de medici.

El a ţinut să precizeze că a fost la Istanbul pentru a vedea starea de sănătate a premierului întrucât în ţară erau diverse speculaţii.

„Vroiam să văd despre ce situaţie medicală e vorba şi să discutăm chestiuni politice importante pe care le stabilisem. Starea lui Victor e bună acum, dar are nevoie de recuperare de 3-4 săptămâni”, a spus Liviu Dragnea.

Fostul preşedinte executiv al PSD a  menţionat că în genunchi s-au găsit articulaţiile „deranjate” şi că a discutat cu echipa medicală de acolo şi că i s-a spus că în fiecare zi e nevoie de exerciţii stricte şi riguroase pentru ca genunchiul să revină la mobilitatea anterioară.

ponta dragnea la hutani

„Mâine, va fi o nouă evaluare şi vor decide dacă trebuie să rămână în spital sau poate merge acasă.(…) Dacă va veni acasă, vom vorbi acasă. Dacă nu, duminică seara, voi fi din nou la el”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă premierul va prelungi mandatul de interimar al lui Gabriel Oprea, Dragnea a răspuns că dacă va mai sta „va face ceea ce se cuvine”.

El a precizat că în funcţie de ceea ce se va decide din punct de vedere medical premierul va spune cum se va prelungi interimatul la şefia Guvernului.

Întrebat dacă poate semna decizii din spital din Turcia, Dragnea a răspuns că este posibil.

„De ce să nu poată prelungi de la spital? Se pot duce acolo documente pe care le poate semna. Nu scrie nicăieri că trebuie să semnez din interiorul biroului”, a mai spus Dragnea.

El a evitat să spună dacă, în ipoteza în care va mai rămâne în spital, premierul îl va delega tot pe Gabriel Oprea să preia atribuţiile.

„El poate delega pe oricine. Dar, firesc, fiind un singur vice-prim ministru,  e normal că prima opţiune să fie Gabriel Oprea”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă există riscul ca premierul să fie nevoit să depăşească mai mult de 45 de zile de spitalizare, Liviu Dragnea a declarat că nu se pune problema şi că e vorba de zile până când premierul se va întoarce în ţară.

„Eu sper ca lucrurile să evolueze bine în sens medical şi să vină în ţară în câteva zile”, a declarat Dragnea.


Intră acum și în grupul de