Dragnea la Suceava: Declaraţiile lui Oprea au produs „foarte multă tulburare în PSD”


Intră acum și în grupul de

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea şi secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi s-au întâlnit, joi dimineaţă, cu activul PSD Suceava.

Dragnea a spus într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Suceava că împreună cu secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi,  a început un periplu prin organizaţiile din ţară din dorinţa preşedintelui partidului, Victor Ponta, dar şi a conducerii de a vedea starea organizaţiilor judeţene.

„Să le spunem colegilor noştri că PSD nu este un partid care se poate preda cuiva, sau care să fie speriat de eventuale declaraţii la televizor şi nici un partid care să fie captiv într-o guvernare pe care o conduce”, a declarat Dragnea.

Ulterior, coordonatorul politic al PSD a explicat că interviul domnului Gabriel Oprea de la Pro TV a produs „foarte multă tulburare în PSD”.

nechifor, dragnea, sinescu si pimen

Dragnea a spus că el a înţeles „bine” ce a spus Gabriel Oprea, cu care are o relaţie foarte bună, dar că „genul acesta de declaraţii produc tulburare în partid”.

„Nu este uşor să-i ceri unui partid ca PSD sau să aibă impresia PSD că e un partid care poate fi şantajat. Au fost reacţii foarte diferite şi a fost şi acesta un subiect de discuţii ca să calmăm colegii, să le spunem că nu sunt probleme cu UNPR şi că relaţiile în coaliţie sunt bune. Dar genul acesta de declaraţii pot produce tot felul de neînţelegeri. Din acest motiv, putem spune că nu putem fi captivi. Putem fi parteneri, dar nu putem fi captivi”, a spus Dragnea.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, duminică, la Pro TV că în cazul în care PSD va modifica “pe furiş” Codul Penal în Parlament, UNPR pleacă de la guvernare.

“I-am spus-o şi lui Victor Ponta, le-am spus-o şi colegilor de coaliţie, în momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul Penal, unii pe furiş vor să-l modifice, sau se doreşte un atac asupra statului român, pe noi ne pierd de parteneri”, a spus Oprea, în emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV.

Totodată, liderul UNPR a mai declarat că dacă ar fi fost în locul premierului el şi-ar da demisia.

”Eu, dacă aş fi în locul lui, mi-aș da demisia. E decizia lui Victor Ponta. Un om e vinovat, sau nevinovat, printr-o decizie a judecătorilor. Nu e deloc uşor nici pentru imaginea României ca premierul să fie anchetat. E un premier bun, dar poate fi şi mai bun”, a spus Gabriel Oprea.


Intră acum și în grupul de