Avertismentul unui lider PSD Suceava: Se schimbă modul de a face politică, fără blaturi şi promisiuni


Intră acum și în grupul de

Un lider important al PSD Suceava a avertizat politicienii că de acum modul de a se face politică se schimbă, iar aşa numitele compromisuri politice în interesul cetăţeanului, care de fapt sunt „blaturi politice” nu vor mai putea fi încheiate.

Vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a făcut în cadrul emisiunii televizate Ora de politică aprecieri privind susţinerea liderului PMP Suceava, Corneliu Popovici, că PMP Suceava va fi partidul cu care se va putea face majoritatea în CJ Suceava după alegerile locale din 2016.

Cuşnir a spus că a înţeles că de fapt obiectivul PMP Suceava este să obţină doi sau trei consilieri judeţeni de care să depindă majoritatea în CJ Suceava.

„Pe ei îi interesează doar două locuri de consilieri judeţeni şi nu cetăţenii. Pe ei nu-i interesează cetăţeanul, vreun proiect în judeţ ci cele două locuri de consilieri judeţeni. Este complet greşit”, a spus liderul social-democrat sucevean.

Deşi se ghidează după maxima „Nu-ţi întrerupe adversarul când face greşeli”, Cuşnir a spus că e nevoit să-l întrerupă acum pe liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici şi să-i transmită că scopul unui partid este să afle nevoile cetăţenilor şi să le rezolve pentru că abordarea actuală, de a negocia o majoritate e greşită.

„Au o abordare complet greşită. Nu s-au trezit din duşul rece primit în 2014”, a spus Cuşnir.

Vicepreşedintele PSD Suceava a mai declarat că inclusiv faptul că liderul PMP Suceava susţine că organizaţia sa va obţine al treilea scor electoral după PNL şi PSD i se pare ciudată.

„Când eşti puternic nu simţi nevoia să faci cunoscut statutul acesta”, a spus Cuşnir care consideră că abordarea e jenantă.

„Domnul Popovici, înainte să facă aceste strategii şi afirmaţii, ar trebui să-şi aducă aminte de alegerile europarlamentare când cerşea voturi de la primarii PSD”, a spus liderul social democrat sucevean.

El a adăugat că la alegerile europarlamentare liderul PMP Suceava s-a comportat imatur pentru că a solicitat unor primari să îl ajute să obţină măcar cinci sute de voturi de localitate.

 

„Probabil că lor, la şedinţe de partid, aşa li s-a spus că se obţin voturi. Altfel decât cu ştampila pe buletinul de vot”, a spus Cuşnir.

 

El consideră că PMP este de fapt un partid de „oameni revospsiţi, după ce şi-au schimbat siglele de nu ştiu câte ori” şi care vin acum precum „Fecioara imaculată” şi spun că vor să schimbe judeţul.

Cuşnir consideră că PMP nu are credibilitate şi nici chiar dacă Traian Băsescu se va înscrie în acest partid, PMP nu va creşte în sondaje.

 

„Puterea şi credibilitatea lui Traian Băsescu s-au văzut la alegeri şi la alegerile din PDL când oamenii lui au vrut să o impună pe Elena Udrea preşedinte al PDL”, a continuat Cuşnir.

 

Vicepreşedintele PSD Suceava a subliniat că se schimbă modul de a face politică.

„Nu mai merge cu promisiuni, cu blaturi  cu înţelegeri între partide ca până acum unul, doi, şapte ani. S-a terminat cu modul acesta de a face politică”, a spus Cuşnir.

El a arătat că şi la nivel local şi la nivel judeţean, în trecut, au fost blaturi politice, dar numite de politicieni compromisuri politice în interesul cetăţeanului şi care nu se vor mai regăsi în politica viitoare.

Înregistrarea emisiunii


Intră acum și în grupul de