Flutur candidează la CJ Suceava şi se bazează pe primarii PNL pentru dezvoltarea judeţului. La Suceava, el îl vrea primar pe Ioan Bălan

„Suntem la mai puţin de un an de alegerile locale. Am intrat în linie dreaptă pentru câştigarea Consiliului Judeţean Suceava şi a unui număr majoritar de primării ca să putem să guvernăm acest judeţ”,  a declarat, vineri, copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, care şi-a anunţat candidatura la şefia Consiliul Judeţean Suceava.

„Sunt foarte hotărât să candidez şi să mă întorc preşedinte al CJ Suceava”, a spus Flutur.

Într-o conferinţă de presă, el a arătat că Delegaţia Permanentă a PNL Suceava i-a cerut să candideze şi şi-a asumat această candidatură pentru a pune în practică marele proiect de dezvoltare a judeţului Suceava pe care l-a început în mandatul 2008-2012.

Potrivit liderului liberal, marele proiect de dezvoltare a judeţului Suceava va începe cu relansarea programului început din mandatul 2008-2012. Flutur şi-a exprimat nemulţumirea că multe proiecte începute în mandatul său au fost blocate, nu au fost finanţate, sau se derulează încet.

balan, flutur, miron

El a precizat că între proiectele vizate sunt cele de infrastructură rutieră, privind legăturile cu judeţele Iaşi, Neamţ, Mureş sau Bistriţa, dar şi de punere în valoare aeroportul Suceava care se modernizează printr-un proiect iniţiat de el.

„Din păcate, la patru ani de la semnarea contractului, nu zboară nici o cursă”, a spus liderul liberal care a menţionat că proiectul viza dezvoltarea relaţiilor cu Ucraina şi Republica Moldova pentru ca pe lângă judeţele limitrofe să fie clienţi ai aeroportului şi din aceste ţări.

Totodată, el a spus că e nevoie de parteneriate de la instituţii din turism până la asociaţii agricole pentru transportul turiştilor până la transporturi cargo.

El a mai spus că se impune modernizarea reţelei de spitale şi dispensare şi aducerea de specialişti de renume la Suceava.

În ceea ce priveşte proiectele culturale, Gheorghe Flutur vrea să fie promovat mai mult brandul Bucovina.

„În ultima vreme s-a vorbit în şoaptă, cu amortizor de zgomot despre Bucovina”, a spus Flutur care susţine că mulţi şi-ar dori să aibă un brand ca Bucovina pe care să-l poată promova.

El a anunţat că împreună cu candidatul la funcţia de primar al Sucevei, deputatul Ioan Bălan, va pune în practică „Proiectul Ştefanian” care are în centru Cetatea de Scaun a Sucevei, dar care va fi un proiect mult mai larg în care vor fi implicate instituţii de cultură, asociaţii de turism, muzee, parcuri şi rezervaţii naturale.

Flutur a precizat că pentru proiectul său are nevoie de pilonii de bază, primarii, începând cu cel din Suceava, unde sprijină candidatura lui Ioan Bălan, a primarilor din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Siret, Mihăiţă Negură, Marius Ursaciuc şi Adrian Popoiu.

Liderul PNL Suceava a subliniat că prioritatea va fi aducerea de investitori, iar primarii vor trebui să aibă portofolii de proiecte pregătite, menţionând că degeaba se fac investiţii în infrastructura de utilităţi dacă nu sunt investitori care să o folosească.

„Un primar de dreapta trebuie să aibă un număr cât mai mare de investitori şi nu să aştepte pomană sau să stea cu mâna întinsă la Guvern”, a spus Flutur.

El a adăugat că susţine oameni vrednici în fruntea primăriilor.

La rândul său, vicepreşedintele pentru regiunea nord est a PNL, deputatul Ioan Bălan, a spus că împreună cu Gheorghe Flutur va face o echipă politică ce îşi propune să facă administraţie judeţeană şi locală.

„Sper ca în 2016 să facem o echipă, eu ca primar şi Flutur ca preşedinte de CJ. Avem o experienţă comună care poate fi garanţia proiectelor de dezvoltare a Sucevei. În oraş sunt multe lucruri de făcut. Cel mai tare mă bucur de faptul că echipa noastră se măreşte cu oameni cu expertiză şi competenţe. Azi am garanţia unei echipe puternice şi la judeţ şi la municipiu”, a spus Bălan.

Gheorghe Flutur a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în mandatul 2008-2012.