Consilierul local Eugen Girigan: Reabilitarea străzilor care se execută din bani europeni a fost aprobată în 2013 de majoritatea USL de atunci


Intră acum și în grupul de

Presedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Dontu si consilierii locali  Eugen Girigan si Andrei Paduraru sustin o conferinta de presa la sediul PSD Suceava.

Eugen Girigan, consilier local:

„Reabilitarea strazilor care se executa din bani europeni a fost aprobata in 2013 de majoritatea USL de atunci. Avem intentia sa propunem CL Suceava constituirea unei comisii de verificare a realizarii proiectului, calitativ si cantitativ.

Victor Construct stia la ce licitatie participa si cum trebuie sa lucreze si ca la Itcani va trebui inchisa pasarela si trebuia sa isi organizeze circulatia rutiera. Uneori chiar el ingreuna traficul cu depozitarea materialelor pe carosabil. Unele utilaje stationau pur si simplu si blocau traficul pe o banda.

L-am rugat pe primar sa aiba grija si sa pregateasca strazile pe unde va trebui defluit traficul cand se inchide pasajul rutier la Itcani. Circulatia va fi extrem de complicata in perioada urmatoare. Nu stiu de ce e problema organizarii constructorului si de ce nu s-au efectuat lucrari cand traficul e mai scazut, dupa ora 17. Ar trebui obligat constructorul sa lucreze si de la 17 la 21.”

Andrei Paduraru, consilier local:

„Trag un semnal de alarma asupra birocratiei din Suceava. Am avut nevoie de o ora ca sa fac transferul de proprietate la Primaria Suceava.

Am venit in intampinare prin infiintarea unui birou unic cu doua ghisee, unde cetateanul sa depuna documentul si sa il ridice. Am incercat sa depun acest proiect la Primarie, dar nu mi s-a dat nici un numar de inregistrare. Secretarul Primariei ar trebui sa ne sprijine si nu sa ne puna bete in roate. O sa trimit prin posta.

Ovidiu  Dontu:

„Am constatat cateva declaratii de vacanta si vreau sa repunem adevarul in drepturi privind sustinerea guvernamentala pentru Suceava. Incepand cu 2012, in fiecare an suma a crescut pentru Suceava.

Daca ar fi sa vorbim despre investitiile si reparatiile in scoli, acestea au crescut cu 30 %, intrucat consilierii nostri au inteles nevoia de investitie in scoli si au votat constant.

Nu-si mai aduc aminte multi, dar in 2012, Primaria avea foarte multe datorii si arierate. Guvernul a compensat arieratele si s-a scapat de datorii de 300 de miliarde de lei. Acum doua luni a fost aprobata suma de 30 miliarde lei vechi prin PNDL pentru refacerea esplanadei din jurul Palatului Administrativ.”


Intră acum și în grupul de