Senatorul Donţu reclamă investiţii masive pentru Suceava în mandatul Guvernului USL


Intră acum și în grupul de

Liderul organizatiei municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Dontu a susținut, joi, o conferință de presă la sediul partidului, în care a făcut o analiză a modului cum actualul Guvern a sprijinit municipiul reședință de județ. Ovidiu Donțu a făcut chiar și o prezentare grafică în urma căreia a reieșit că Suceava a beneficiat de un sprijin ”consistent” in ultimii trei ani, sumele crescând, în prezentarea senatorului, în mod constant, de la 67 de milioane de lei în 2012, la 73,8 milioane de lei în 2013, 81 de milioane de lei în 2014 la  82,5 milioane de lei în  2015.

Pe lângă acestea, se mai adaugă sumele alocate de Consiliul Local în urma unor proiecte inițiate de aleșii PSD. El a amintit de banii alocați pentru reparații și investiții în școli în perioada 2012-2014 care se ridică la aproape 20 de milioane de lei. ”Dacă ar fi să comparăm numai cu anul 2010 au fost reparații de  550.000 de lei şi investiţii de 830.000 de lei deci în total 1,38 de milioane de lei. Investiiile şi reparaţiile în școli au crescut cu 30% pentru că aleșii noștri au înțeles ce înseamnă şcoala și nevoile şcolii şi au propus la fiecare votare de buget majorarea acestor sume. Referitor la şcoli, în momentul în care USL a venit la putere în Consiliul Local când a avut 12 consilieri, investiţiile de la Liceul cu Program Sportiv și de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” erau blocate.

Ovidiu Dontu odp (3)

În 2012, la LPS, gradul de realizare a investiției era de 35 % şi investiția era blocată pentru că nu mai erau bani, iar  în  2015 gradul de realizare este de 85%. La ”Ștefan”, gradul de realizare era de 15% în 2012 şi acum este de 75%. Aceste două proiecte erau blocate şi au fost deblocate prin contribuția guvernului pentru că autoritățile de management din subordinea guvernului au luat aceste investiții din sertare şi le-au apreciat ca fiind nişte investiții care trebuie repornite”, a mai spus Donțu.

Senatorul social -democrat a amintit și de faptul că primăriei Suceava i s-au șters arierate de 30 de milioane de lei acumulate în perioada 2012-2014 prin compensări aprobate de Guvern, cele mai multe datorii fiind înregistrate în termoficare.

Un alt argument a fost și sprijinul guvernamental de 3 milioane de lei pe care municipalitatea l-a primit prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru modernizarea zonei din jurul Palatului Administrativ.

”Investiția ACET pe POS Mediu privind reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din cinci aglomerări urbane în 2012 avea grad de realizare zero, iar la 31 decembrie 2014, gradul de realizare era de 68%. Apoi investiția în reabilitarea de străzi și poduri de 35 de milioane de lei a fost atrasă cu sprijinul PSD. Până și Centrul Cultural Bucovina investiție începută de primarul Ion Lungu, recunosc, a fost finanțată pentru a fi finalizată de actualul Guvern”, a mai spus Ovidiu Donțu.


Intră acum și în grupul de