Ioan Bălan-Mesajul sucevenilor a fost clar: sunt dorite şi se pot organiza acţiuni de amploare în zona centrală a oraşului


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, marţi, că mesajul miilor de suceveni care au fost prezenţi, duminică, la evenimentele organizate cu ocazia Crosului Sucevei că sunt dorite astfel de manifestări şi că se pot organiza acţiuni de amploare în zona centrală a oraşului.

 

Bălan a subliniat că reuşita Crosului Sucevei, o acţiune a Asociaţiei Judeţene de Atletism, pe care a iniţitat-o şi susţinut-o, dar care s-a bucurat de sprijinul unor sportivi suceveni şi al voluntarilor din PNL, a fost determinată de munca în echipă, dar şi de implicarea activă a sucevenilor care au participat pe parcursul zilei de duminică atât la acţiunea sportivă cât şi la concertul care a încheiat evenimentul.

ioan balan (2)

Bălan a spus într-o conferinţă de presă că mesajul transmis de suceveni de la kilometrul zero al municipiului este că se pot organiza evenimente în centru oraşului.

Primarul Ion Lungu a evitat în ultimii ani să organizeze evenimentele importante în zona centrală şi a preferat să ducă sucevenii într-o parcare a unui mall, motivând că altfel s-ar distruge investiţiile din centru.

 

Fără să-l nominalizeze pe Ion Lungu, Bălan a explicat că mesajul sucevenilor dat chiar de la kilometrul zero a fost că sucevenii ştiu şi pot să organizeze evenimente în centrul oraşului.

El a spus că poate unele dintre manifestările legate de Zilele Sucevei şi-ar găsi locul în parcarea unui mall, dar crede că sucevenii merită mai mult şi în zona centrală.

Ioan Bălan consideră că Zilele Sucevei ar trebui să însemne mai multe decât hamsiile întrucât nu se serbează zilele unei localităţi de pescari.

 

Liderul liberal a spus că centrul oraşului este ca sufrageria unui gospodar în care îşi primeşte musafirii, dar că acum această sufragerie este ţinută închisă, iar musafirii sunt primiţi în bucătăria de vară, în condiţiile în care Zilele Sucevei se organizează într-o parcare.

„Noi avem acum tendinţa să facem sufrageria frumoasă, iar musafirii să îi primim în bucătăria de vară”, a spus Bălan care consideră că o parte dintre manifestările ce ţin de Zilele Sucevei se pot desfăşura şi în alte cartiere, dar cele mai importante crede că se pot organiza în centru.

Ioan Bălan a subliniat că ceea ce s-a văzut duminică dovedeşte că munca în echipă funcţionează, iar ca om politic aşa va proceda în toate domeniile, făcând echipă cu specialiştii.

crosul sucevei (78)

 

„Şi aşa voi face mereu. Când voi vorbi de cultură, voi avea oameni de cultură lângă mine, când vorbim de cum să arate bulevardul, voi avea alături arhitecţii. Sfaturile specialiştilor vor conta foarte mult”, a spus Bălan.

El a subliniat că, aşa cum a susţinut liderul liberal Gheorghe Flutur,  Suceava poate fi pusă în mişcare.

„Ce am propus ca şi parteneriat sucevenilor: ca la fiecare eveniment mare să fie chemaţi şi să vină în număr mare alături de mine că parteneri activi”, a spus liderul liberal sucevean.

El a mai spus că a văzut bucurie pe feţele celor care au participat la aceste evenimente şi că cel mai important a fost că s-a organizat o competiţie reală.

 

„Buna organizare s-a datorat în mare parte voluntarilor din echipa de tineri ai PNL. Voi propune sucevenilor acest gen de participare, de voluntariat pentru rezolvarea unor probleme din oraş”, a spus Bălan.

El a arătat că astfel de acţiuni cu voluntari nu prea au funcţionat până acum, dar şi-a exprimat încrederea că în perioada următoare vor mai fi organizate activităţi care să presupună implicarea activă a sucevenilor.

 

„Pentru mine, premiul cel mare e participarea numeroasă la eveniment şi la concert. Dacă va uitaţi în centru, aproape nu se cunoaşte că acolo a fost un eveniment unde au participat aproape 15.000 de suceveni. Nu se va mai putea vorbi de acum înainte de faptul că la kilometrul zero nu se pot desfăşura activităţi cu număr mare de participanţi. De noi depinde ce ne propunem şi de noi depinde cum organizăm activităţile şi dovada dată de suceveni e că se poate”, a conchis Ioan Bălan.

 

Vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, Sorin Raţă, a mulţumit pentru sprijin deputatului Ioan Bălan, firmei de electrocasnice care a sponsorizat acţiunea, dar şi PNL Suceava.

El a anunţat că la prima ediţie a crosului au fost 1.007 înscrişi, din care au concurat 647 de persoane.

„Evenimentul s-a desfăşurat fără incidente şi toate premiile au fost ridicate. Am avut o participare destul de bună. Sperăm că la anul, cu ajutorul lui Ioan Bălan şi poate şi cu firme mai multe alături, să realizăm crosul cu participare naţională” , a spus Raţă.

crosul sucevei (74)


Intră acum și în grupul de