Căminele şcolare din judeţul Suceava nu pot asigura cazarea imigranţilor


Intră acum și în grupul de

 

„Nu avem condiţii pentru cazarea de refugiaţi”, a declarat, marţi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, care a arătat că în judeţ nu sunt condiţii pentru a se asigura cazarea în căminele şcolare pentru eventuali imigranţi.

Ministrul Educaţiei a cerut tuturor inspectoratelor şcolare judeţene o situaţie a locurilor disponibile în cămine, unde refugiaţii să fie cazaţi în cazul în care ajung la noi în ţară.

Gheorghe Lazar

Potrivit lui Lazăr, în municipiul Suceava majoritatea locurilor din căminele şcolare sunt ocupate de elevi, dar şi de studenţi.

Şeful IŞJ Suceava a spus că în căminele şcolare din localităţi ale judeţului ar fi locuri libere, dar că nu se pot amesteca refugiaţi cu fete sau băieţi care sunt cazaţi în internate.

În ceea ce priveşte tabăra din localitatea Bucşoaia, Lazăr a spus că aceasta nu mai este tabără şcolară şi că a fost transferată Primăriei Frasin.

 

În judeţul Suceava funcţionează, în municipiul Rădăuţi, Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil.

 


Intră acum și în grupul de