Lider PNL Suceava despre destituirea lui Băişanu: A fost o decizie raţională faţă de activitatea politică şi de slab management al filialei


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava Ovidiu Doroftei, membru în Biroul Politic Judeţean al PNL Suceava a declarat că înlocuirea din funcţia de preşedinte al PNL Suceava lui Alexandru Băişanu a fost luată de conducerea centrală a partidului pentru că activitatea organizaţiei era slabă.

„Decizia BPN a fost motivată de ineficienţă în actul politic al partidului”, a spus Doroftei în cadrul emisiunii Ora de politică de la Intermedia TV.

El a subliniat în emisiune că el rămâne un combatant politic, adept al argumentelor şi al dialogului şi că în acest fel înţelege să facă politică.

ovidiu doroftei

Întrebat ce s-a întâmplat în organizaţia PNL în ultimii doi ani, în condiţiile în care Băişanu a fost ales în 2013 lider al organizaţiei, Doroftei a spus că schimbarea de atitudine a avut-o Băişanu şi nu membrii de partid.

„Cu noi nu s-a întâmplat nimic”, a spus Doroftei care a menţionat că în organizaţia PNL s-a înţeles şi s-a acceptat că s-a luat o decizie privind fuziunea dintre PNL şi PDL.

Doroftei a amintit că el a şi cerut în 2014 această fuziune la întâlnirea cu Crin Antonescu, când a spus că PNL nu va mai trebui să facă alianţe ci să coaguleze dreapta în jurul PNL.

„Toţi cei care au înţeles că trebuie să mergem mai departe au început să lucreze conform cu deciziile, cu hotărârile adoptate în cadrul congresului”, a spus liderul liberal sucevean.

El a recunoscut că nu toţi membrii fostului PNL au achiesat la această nouă construcţie politică, iar unii au plecat din partid, în timp ce alţii au rămas în partid şi au ales să ducă o luptă internă.

„Băişanu a înţeles să facă opoziţie în interiorul partidului şi nu în mod constructiv şi s-a ajuns la situaţia că oamenii din teritoriu nu s-au mai simţit la fel de bine reprezentaţi”, a spus Doroftei.

El a arătat că nu situaţia generată de competiţia din interiorul PNL a dus la înlocuirea lui Băişanu ci slaba activitate a acestuia.

Doroftei a spus că organizaţia municipală PNL Suceava nu a fost o problemă mai ales că aceasta a fost printre primele din ţară unde s-a realizat fuziunea şi unde echipa din fostul PNL şi fostul PDL a fuzionat şi funcţionează foarte bine împreună.

El a arătat că decizia BPN, de înlocuire a lui Băişanu şi de dizolvare a BPJ are legătură doar cu activitatea conducerii filialei.

Doroftei a explicat că atunci când sunt aleşi în funcţii politice, respectivele persoane îşi asumă anumite responsabilităţi de muncă politică, de organizare, de consolidare a organizaţiilor care trebuie duse la îndeplinire.

El a arătat că există un calendar care trebuie respectat şi se raportează periodic la Bucureşti ceea ce a fost realizat, iar responsabilii pe regiuni evaluează datele.

„Când vezi că nu se întâmplă nimic şi îţi propui să câştigi detaşat alegerile locale şi cele parlamentare nu trebuie să meargă cineva să spună ce e în organizaţie”, a spus Doroftei.

El a mai spus că fostul preşedinte al PNL Suceava s-a bucurat de susţinerea mai multora în 2013, ceea ce nu înseamnă că oamenii nu şi-au schimbat opţiunea între timp, iar fuziunea PNL-PDL „a fost o mişcare fantastică şi extrem de valoaroasă pentru politica din România”.

El a subliniat că hotărârea BPN al PNL a fost „o decizie raţională faţă de activitatea politică şi de slab management al filialei”, arătând că mai sunt organizaţii în care s-au produs sau se mai produc modificări în structura de conducere.

Doroftei a atras atenţia că PNL este într-un calendar premergător alegerilor şi obiectivul este să câştigarea acestor alegeri şi că nu se pot lua astfel de decizii cu o lună înaintea alegerilor.

„Acum suntem în momentul în care lucrurile pot fi corectate”, a spus Doroftei.

În ceea ce priveşte viitorul politic al lui Băişanu, el a arătat că nu ştie calculele de viitor ale acestuia, menţionând că sunt vehiculate în spaţiul public mai multe variante dar pe care el nu îşi doreşte să le valideze.

Doroftei a salutat numirea deputatului Dumitru Pardău în funcţia de preşedinte al Biroului Politic Interimar al PNL Suceava subliniind că acesta a avut în zona lui a avut o prezenţă activă, şi că nu există localitate în colegiul său unde să nu fi pus umărul.

„Sunt alături şi bucuros să fiu alături de Dumitru Pardău. Sunt parte al acestui Birou Politic interimar”, a spus Doroftei care a menţionat că nu a fost un obiectiv pentru el să ocupe o funcţie, şi că doar simpla calitate de membru e suficientă să se implice.

În ceea ce priveşte situaţia lui vicepreşedintelui CJ Suceava Ilie Niţă, Ovidiu Doroftei a spus că poziţia PNL a fost foarte clară când a decis excluderea acestuia din partid şi că după vot Ilie Niţă nu mai este coleg de partid.

El a subliniat că decizia a fost luată în conformitate cu Statului PNL şi că se aşteaptp acum răspunsul la contestaţia depusă de Ilie Niţă după care decizia de excludere va fi comunicată secretarului judeţului.

Vezi aici înregistrarea emisiunii


Intră acum și în grupul de