Donţu despre majorarea preţului gigacaloriei la Suceava: „Asistăm la o mare hoţie”


Intră acum și în grupul de

Ovidiu Donţu şi Cornel Grosar susţin o conferinţă de presă la sediul PSD Suceava.

Senatorul Ovidiu Donţu, liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD:

” Toţi sucevenii ştiu ce am păţit în ultimii ani cu termoficarea. Urmăresc cu foarte mare atenţie lucrurile care se petrec acolo. A apărut o mare problemă. Există o licitaţie unde se ştiu câştigătorii şi preţurile şi voi cere o dezbatere publică. Două societăţi private şi una publică deţinută de CL Suceava au participat. Cea publică a oferit 147 de lei faţă de 140 cât se plăteşte acum. Cea privată 183 de lei. Diferenţa faţă de cât avem azi de plată va fi de peste 52 de miliarde de lei vechi. Asta urmează să plătească sucevenii. Mi se pare a doua mare hoţie după risipa banului public din salubritate.

dontu 10

Azi mi se pare că ajungem în situaţia să avem o mare risipă pe termie. De ce municipalitatea a făcut o societate publică în care nu îţi aperi interesul public? Suntem în situaţia când asistăm la o mare hoţie.  Se iau 52 de miliarde de la cetăţeni pentru interese personale. Semnalez public asta.

PSD nu va vota în CL această hoţie de majorare şi nici raportul comisiei de licitaţie.

Vom încerca să convingem cât mai mulţi consilieri locali să nu voteze. Efectul acţiunii noastre este ca sucevenii să plătească o suma cât mai mică. Există varianta unei SC.

Donţu se ceartă cu reprezentanţii presei pe subiectul TERMICA.

Cum e punctată societatea publică cu 0 specialişti câtă vreme 157 de oameni sunt gata să fie preluaţi de la Termica?

Am adresat douaîinterpelari Guvernului.  Una se referă la urgentarea Legii salarizarii bugetare şi faptul a acest lucru să se facă pentru tot sistemul odată. Consider că trebuie urgentat momentul cand legea trebuie depusă la Parlament. Voi solicita şi o procedură de urgenţă. Am cerut să luăm şi măsuri ca să indexam pensiile cu minim 5 %, chiar dacă este deflaţie.”

Cornel Grosar, consilier local PSD:

„Am căutat să găsesc în politică răspunsul la incertitudini şi să sper că politicul va rezolva nişte probleme pe care le sesizăm cu toţii ca cetăţeni. In trei ani am observat neplăcut politica lucrului rezolvat pompieristic. Permanent luăm în CL Suceava decizii acum pentru că lucrurile crapă. Nu am văzut o strategie.

Termoficarea afectează peste 18.000 de cosumatori. Sunt zvonuri că oamenii care vor fi preluaţi de la Termica vor fi imediat daţi afara. Sincer cred că e o brambureală în tot ce se întâmplă pentru a asigura termoficare în oraş. Propun reevaluarea acestei politici. Anual dispar consumatori de la sistemul centralizat. Transagent era o solutie de avarie pentru ca asa s-a mers permanent.

cornel grosar

Raportul licitaţiei nu a fost discutat cu nimeni. Din punctul meu de vedere, ma abţin pe acest raport pentru că nu îl cunosc. Colegii PSD nu ştim nimic de raport.

Banii publici nu aş putea spune că au fost risipiţi. Eu aş spune că e o brambureală. Am cerut acest raport, dar nu l-am primit. Oamenii racordaţi la Termica nu stiu ce sa facă mai departe. Să îşi pună centrală sau nu?

Am vrut să insist pentru o nouă strategie pentru termoficarea din Suceava.

Din timp am fost invitat la alegerile din 14 septembrie. În jur de 80-100 de membri am participat. A fost decizia Organizaţiei Municipale a partidului.

Am fost ieri la meciul cu Braşov şi la cum se dărâmă stadionul Areni, doar nocturnă ne mai trebuie acolo.”

 

 

 


Intră acum și în grupul de