Ioan Balan: Primarul Ion Lungu nu poate coordona verificarea cluburilor pentru că se află într-o profundă incompatibilitate morală


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, consideră că primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, nu poate coordona activitatea de verificare a legalităţii funcţionării cluburilor sucevene, pe motiv că se află într-o „profundă incompatibilitate morală”.

Declaraţia lui Ioan Balan a fost făcută după ce primarul Ion Lungu anunţa duminică că inspectorii Primăriei Suceava, Poliţia Locală şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava vor verifica dacă barurile, discotecile şi spaţiile în care se organizează evenimente respectă normele de siguranţă în caz de incendiu.

ioan balan„Am văzut în aceste zile, pe lângă dezbaterile legate de Planul Urbanistic general nevoia de a verifica condiţiile în care funcţionează anumite cluburi din Suceava. Personal consider că primarul Ion Lungu nu poate coordona această activitate, fiind într-o profundă incompatibilitate morală”, a spus liderul liberalilor suceveni. Ioan Balan a adăugat că aceste verificări ar trebui efectuate de o echipă condusă de specialişti ai ISU Suceava, din care să facă parte şi reprezentanţi ai primăriei.

Primarul Ion Lungu a anunţat, miercuri, că se vor face verificări în 22 de spaţii din municipiu unde funcţionează cluburi, discoteci sau restaurante unde se organizează evenimente.

„Am început un control la baruri şi restaurante în oraş şi în special acolo unde sunt organizate evenimente. Avem şi o condiţionare privind avizul de la pompieri”, a spus primarul.

Întrebat dacă nu se consideră în incompatibilitate în această situaţie, primarul a spus că nu el este cel care face verificările, ci angajaţi din subordinea sa din Primărie.

“Nu verific eu cluburile, ci vor fi nişte oameni din primărie”, a spus Lungu.

Întrebat dacă nu era mai bine dacă ar fi delegat atribuţiile pentru aceste controale în condiţiile în care fiul său deţine astfel de localuri primarul susţine că nu are nici un amestec.

“Vă spun un singur lucru: nu am nici un amestec şi nu am fost la nici un eveniment în cluburile la care se face referire. Nu sunt avocatul nimănui şi băiatul meu nu are drepturi nici mai multe nici mai puţine”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de