Lungu va propune Consiliului Local o reducere cu 50 la sută din majorările pentru întârzieri la plata taxelor si impozitelor locale


Intră acum și în grupul de

Ordonanţa de Urgenţă 44/2015, privind acordarea de scutiri la plata majorărilor de întârziere dacă se achită integral taxele şi impozitele, a generat un dezechilibru financiar important bugetului local, susţine primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că încasările au fost mai mici în ultimele două luni cu 3 milioane de lei.

Şeful municipalităţii sucevene a arătat, miercuri, într-o conferinţă de presă că potrivit acestui act normativ, în cazul obligaţiilor de plată datorate bugetelor locale, consiliul local poate hotărî anularea unei cote de până la 73,3% din majorările de întârziere, datorate ca urmare a neachitării la termen a obligaţiilor de plată restante datorate bugetelor locale.

primaria suceava

Lungu a anunţat că va propune Consiliului local o reducere cu 50 la sută din majorări pentru a fi o măsură „echitabilă”.

Totodată, Ion Lungu a spus că această ordonanţă, despre care se vorbea de mai mult timp, a determinat ca mai mulţi contribuabili să nu achite obligaţiile de plată, aşteptând să fie scutiţi de la penalizări.

Guvernul a adoptat în luna octombrie o Ordonanţă de urgenţă de acordarea de facilităţi fiscale prin reducerea cuantumului majorărilor de întârziere prin care se urmăreşte stimularea achitării voluntare de contribuabili a obligaţiilor de plată restante la buget, maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic şi, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare.


Intră acum și în grupul de