Liderul PNL Suceava: Lungu să dea banii pentru extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor. Mi-e teamă că va spune că nu sunt fonduri


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, cere primarului Ion Lungu să transmită banii prevăzuţi în bugetul local pentru extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava pentru că această investiţie este „de grad zero”.

Liderul liberal sucevean a atras, miercuri, atenţia privind faptul că Primăria nu va asigura anul acesta sumele pe care trebuie le aloce în cadrul proiectului de modernizare şi extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Suceava.

Ioan Balan (5)

Ioan Balan a spus că în buget, Consiliul Local Suceava a inclus alocarea unei sume de bani pentru această investiţie.

El  preconizează însă că primarul Ion Lungu nu va repartiza aceşti bani spitalului motivând că nu sunt fonduri la bugetul local.

Balan a subliniat că alocarea acestor fondurilor este extrem de importantă deoarece „este o necesitate de grad zero” respectarea termenului de finalizare a lucrărilor de extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a anunţat, luni, că lucrările de extindere sunt în prezent în grafic şi că au fost dislocaţi pereţii şi a fost pregătit terenul pentru recompartimentarea şi reamenajarea fostului spaţiu în care a funcţionat UPU, iar în partea exterioară, cea nordică, urmează să fie turnată ultima placă, în timp ce în partea sudică, cea mai mare ca suprafaţă, se lucrează la nivelarea terenului.

“Ne menţinem speranţa de a finaliza lucrările în termenul prevăzut în contract, adică la jumătatea lunii martie”, a spus Rîmbu.

El a arătat că triajul pacienţilor în UPU Suceava se desfăşoară “ foarte bine”, iar noul spaţiu este “corespunzător şi aproape suficient”.

“Ceea ce contează foarte mult este faptul că am găsit înţelegere atât la aparţinători, cât şi la bolnavi, de condiţiile puţin mai speciale din UPU. În acelaşi timp, personalul UPU, de la cel auxiliar, până la medici, depune eforturi în plus pentru a elimina pe cât este posibil nemulţumirile sau situaţiile mai puţin normale în desfăşurarea activităţii spitaliceşti”, a spus Rîmbu.


Intră acum și în grupul de