Consilierii locali PNL refuză să voteze ca Lungu să împovăreze Suceava cu cinci milioane de lei pentru consum. Liberalii cred că împrumuturi se fac doar pentru dezvoltarea Sucevei

Consilierii locali ai PNL Suceava nu vor vota cererea lui Ion Lungu ca bugetul municipiului reşedinţă de judeţ să fie împovărat cu un împrumut de cinci milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru consum.

Decizia a fost anunţată de preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Balan.

Consiliul Local 7

Primarul Ion Lungu a convocat o şedinţă de îndată a CL Suceava pentru a contracta un credit de cinci milioane de lei pentru achiziţia de lemn pentru producătorul de energie termică, sumă care reprezintă echivalentul subvenţiei pe care o are de plătit primăria pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Liderul PNL Suceava consideră că un împrumut pentru consum nu este agreat de liberali şi că vor vota împotrivă.

„Zilele acestea am văzut o mulţime de cetăţeni ai României care au ieşit în stradă, sătui fiind de golăneala autorităţilor. La Suceava avem o problemă de administraţie locală, şi anume propunerea făcută de primarul Ion Lungu Consiliului Local Suceava de a împrumuta o sumă de cinci milioane de lei pentru plata în avans a subvenţiei care se plăteşte pentru energia termică furnizată populaţiei. Şi vreau să spun clar, consilierii PNL nu sunt de acord să împovăreze bugetul Primăriei cu un credit care se rambursează în cinci ani, şi care este contractat pentru consum”, a declarat Ioan Balan.

El a subliniat că dacă Primăria Suceava ar trebui să facă un împrumut, acesta ar trebui să fie pentru dezvoltarea municipiului.

„Mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă în fiecare an am face un împrumut pe cinci ani, doar pentru a reuşi să trecem peste iarnă”, a spus liderul PNL Suceava.

Ioan Balan a declarat că până în 2012, fostul Guvern de dreapta a rezolvat din fonduri guvernamentale aceste probleme legate de asigurare agentului termic în Suceava pe timpul iernii.

El a subliniat că în situaţia în care Guvernul nu mai alocă fonduri în acest scop, este de datoria primarului Ion Lungu să găsească resurse, altele decât contractarea unui credit, pentru rezolvarea problemelor de termoficare.

„Nu cred în soluţia prin care din bani publici să plătim în avans, pe o promisiune de livrare de servicii din partea unei firme particulare. Cred că subvenţia trebuie plătită doar la nivelul de decontare a serviciilor şi nu în avans. Mai mult, consider că un cetăţean care îşi plăteşte taxele şi impozitele locale trebuie să aibă ferma convingere că banii pe care îi dă la bugetul local vor fi folosiţi şi chibzuiţi de municipalitate în aşa fel încât el şi familia lui să trăiască mai bine în această comunitate”, a conchis Ioan Balan.

loading...