Harşovschi: Consilierii locali au decis corect pentru că oraşul are iluminat de sărbători şi fără banii ceruţi de Lungu care a cheltuit pe instalaţii peste zece miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, a declarat că a constatat că decizia consilierilor locali de a nu aloca suma de 350.000 de lei pentru noi achiziţii de instalaţii de lumini pentru iluminatul stradal de sărbători a fost una corectă pentru că banii au rămas la fondul de rezervă, iar oraşul este iluminat de sărbători.

aprinderea luminilor brad (6)

Harşovschi a declarat în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira că primarul Ion Lungu a tot declarat că sucevenii nu vor avea lumini de sărbătorile de iarnă pentru că s-au opus consilierii locali.

„Am auzit o dată, de două ori şi nu am spus nimic, dar situaţia stă în felul următor: într-o şedinţă a Consiliului Local în urmă cu două luni, eu, ca reprezentant al consilierilor PNL, am făcut un amendament ca cei 350.000 de lei pentru iluminatul de sărbători îi lăsăm la fondul de rezervă, analizăm ce avem în momentul de faţă, din cele vechi ce putem repara, şi apoi alocăm în Consiliul Local”, a spus Harşovschi.

El a adăugat că în următoarea şedinţă a Consiliului local nu s-a mai luat în discuţie această problemă.

Viceprimarul a subliniat că nu s-a discutat ce sume mari de bani au fost cheltuiţi pentru aceste instalaţii electrice, fie ele de sărbătorile de iarnă sau de Paşti.

El a spus că în anul 2008 s-au cheltuit aproape 6 miliarde de lei vechi pentru asemenea instalaţii, în perioada de până în 2011 au fost întreţinute şi s-au completat cele defecte, iar în perioada 2012-2014 au fost cheltuiţi alţi peste cinci miliarde de lei vechi pentru acestea, numai de Paşti fiind cheltuiţi 840 de milioane de lei vechi.

Viceprimarul a mai declarat că deşi cei 350.000 de lei au fost lăsaţi la fondul de rezervă, primarul a făcut totuşi o licitaţie pentru achiziţia unor astfel de instalaţii cu 200.000 de lei, adică 2 miliarde de lei vechi.

„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Cheltuim peste zece miliarde de lei vechi pentru instalaţii care le folosim câţiva ani?”, s-a întrebat Lucian Harşovschi care consideră că ar fi mult mai simplu dacă Primăria ar închiria servicii de acest gen.

El a subliniat că pe lângă achiziţia de instalaţii de iluminat mai costă montatul şi demontatul acestor instalaţii care se face cu ajutorul unei firme private.

Harşovschi a menţionat că oraşul are iluminat stradal de sărbători şi fără cei 3,5 miliarde de lei vechi pe care îi cerea primarul Ion Lungu.

Viceprimarul a spus că în ceea ce priveşte iluminatul de sărbători, primarul Sucevei nu spune tot adevărul şi prezintă doar părţile care îl avantajează.(M.C.)

 


Intră acum și în grupul de