Lider politic sucevean: Anul electoral 2016 va fi un an atipic, iar alegerile se vor baza pe calitatea candidaţilor şi nu pe sacoşa electorală


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a declarat, marţi seara în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira că anul politic 2016 va fi unul atipic subliniind că alegerile se vor baza pe calitatea candidaţilor şi nu pe sacoşa electorală.

vartic-001

Vartic a argumentat în emisiune motivul UNPR Suceava de a decide să solicite conducerii centrale a partidului să candideze pe liste proprii la alegerile din 2016.

Ea a spus că Biroul Politic Judeţean al UNPR Suceava este format în mare parte din aleşi locali care ştiu problemele cetăţenilor, simt nevoile acestora şi ştiu şi nemulţumirile populaţiei faţă de cele două mari partide, PNL şi PSD, între care nu sunt mari diferenţe motiv pentru care mulţi îşi doresc o alternativă, iar ea crede că UNPR poate fi această alternativă.

Vartic a mai declarat că cel mai important este ca sucevenii să participe la alegerile locale din 2016 pentru a vota unul sau altul dintre partide, dintre candidaţi, în funcţie de cum au performat aceştia.

„Avem aceleaşi şanse pe care le are orice partid”, a spus Cătălina Vartic care a subliniat că UNPR s-a înfiinţat în 2010, a participat pe liste separate la alegerile locale din 2012 unde a avut un scor electoral bun pentru un partid proaspăt înfiinţat, dar că în 2016 va folosi experienţa politică acumulată în această perioadă.

Ea a mai declarat că UNPR Suceava şi-a păstrat cea mai mare parte dintre membrii din 2010 şi că a reuşit să atragă noi membri.

„Plecăm cu o echipă închegată care în ultimii patru ani a învăţat din experienţe, pozitive sau negative,”, a spus Vartic.

Ea a explicat că anul 2016 va un an atipic pentru că alegerile se vor baza pe calitatea candidaţilor şi se va termina cu varianta sacoşei electorale.

Vartic a mai spus că primarii, care până acum erau factorul de mobilizare a electoratului, vor fi mult mai atenţi când vor pune mâna pe telefon ca să ceară să iasă lumea la vot.

Ea a menţionat că la sfârşitul lunii ianuarie se va decide dacă UNPR va merge cu PSD pe liste comune, dar că există din partea conducerii centrale mai multă libertate, ca în 2012 când UNPR Suceava a candidat pe liste proprii deşi decizia naţională a fost de a candida pe liste împreună cu PDL.(N.B.)


Intră acum și în grupul de