Bălan: Mitul Ion Lungu a fost spulberat. Chiar şi alături de PSD nu a reuşit să câştige în faţa PNL în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira, că aşa zisul mit al lui Ion Lungu, al primarului de neînvins, a fost spulberat şi asta s-a văzut la ultimele alegeri, în special la cele prezidenţiale din 2014.

ioan balan

Bălan a spus că după alegerile din 2012, când Ion Lungu a fost reales cu sprijinul PDL, acesta a avut surpriza să constate că, la următoarele teste electorale în care s-a implicat, nu este urmat în măsura în care se aştepta de suceveni.

El a arătat că dacă la alegerile europarlamentare din 2014, Ion Lungu a avut o implicare „mai şmecherească”, la alegerile prezidenţiale s-a implicat activ pentru alegerea candidatului stângii, Victor Ponta, dar sucevenii au ales să voteze dreapta, pe actualul preşedinte Klaus Iohannis.

„Ion Lungu ne-a arătat apartenenţa lui politică susţinând pe Victor Ponta. L-au văzut toţi sucevenii. E o dovadă clară”, a spus Bălan comentând astfel recentele declaraţii ale lui Ion Lungu privind o revenire în PNL.

Bălan a reamintit că la alegerile prezidenţiale din 2014 Ion Lungu a făcut o campanie electorală „deşănţată” în favoarea candidatului PSD şi a ajuns facă o asemenea campanie chiar din preajma altarului bisericii.

„A făcut toate nefăcutele din punctul de vedere al unui om care fusese susţinut de echipa liberală. Ion Lungu, care a fost un produs al PNL, a înţeles să facă tot ce se poate să-l susţină pe Victor Ponta pentru că vroia să creeze o obligaţie din partea PSD şi să-şi aroge merite pe care oricum nu le avea”, a spus Bălan.

El a adăugat că Victor Ponta nu a fost votat însă în municipiul Suceava pentru că sucevenii au votat dreapta şi în primul tur şi în al doilea, ceea ce a dovedit că Ion Lungu, chiar alături de PSD nu poate învinge organizaţia PNL Suceava.

Ioan Bălan a mai declarat că studiile sociologice pe care le are şi Ion Lungu, arată că PNL este pe primul loc în municipiul Suceava ca intenţie de vot, iar aceleaşi studii arată că Ion Lungu ar putea obţine un nou mandat de primar doar dacă va candida din partea PNL.

Astfel se explică, mai nou, dorinţa lui Ion Lungu de a reveni în PNL sau de a-şi lipi imaginea de PNL pentru că încearcă să obţină un nou mandat.

Ioan Bălan a mai spus că Ion Lungu a avut în ultima perioadă discuţii cu toate partidele cărora le-a făcut diverse promisiuni, fiind însă o nouă şmecherie a acestuia „să cumpere timp”.

Liderul PNL Suceava a mai declarat că Ion Lungu are un electorat al lui, dar că acesta nu-i asigură succesul în alegeri.(M.C.)


Intră acum și în grupul de