Demisii în bloc la UNPR Suceava, după plecarea Cătălinei Vartic din partid

Plouă cu demisii în UNPR Suceava, la o zi după ce președintele executiv al organizației județene Suceava, Cătălina Vartic, a demisionat din partid.

Într-un comunicat de presă semnat de vicepreşedintele organizaţiei, Ovidiu Tudorici, se arată că membrii aleşi ai Biroului Politic Judeţean al UNPR Suceava au hotărât să demisioneze pentru că niciuna din problemele semnalate în rezoluţia transmisă în luna decembrie conducerii centrale a UNPR, nu a fost rezolvată.

„Este un gest firesc şi normal, ţinând cont de faptul că membrii UNPR  şi-au propus ca obiectiv obţinerea  unui procent de 10% la alegerile locale, obiectiv ce nu poate fi atins în actuala formulă de la UNPR Suceava”, se arată în comunicat.

ovidiu tudoriciTudorici reaminteşte că la sfârşitul anului trecut organizaţia suceveană a transmis către conducerea centrală a UNPR o rezoluţie a BPJ prin care şi-a exprimat dorinţa de îmbunătăţire a activităţii organizaţiei, dar a solicitat şi sprijin în finalizarea procesului de fuziune cu PP-DD.

„Mulţumim tuturor colegilor pentru încrederea acordată în aceşti cinci ani, ani în care am fost împreună şi la bine dar şi la greu, dovedind astfel că la Suceava organizaţia este mai mult decât o structură de partid, ea este o familie”, se arată în comunicat.

Tudorici a precizat că din Biroul Politic Judeţean al UNPR Suceava făceau parte 30 de membri aleşi, care au demisionat in corpore, el lăsând să se înţeleagă că nu a demisionat doar preşedintele organizaţiei, senatorul Mihai Neagu, care nu a participat la alegerile interne din UNPR Suceava, el devenind preşedinte după ce a fost numit de conducerea centrală a partidului.

Preşedintele organizaţiei UNPR Suceava, senatorul Mihai Neagu, a declarat că a fost surprins de decizia luată de aceştia şi consideră că erau chestiuni care se puteau rezolva prin negociere.

„Nu era aşa de tăioasă problema”, a spus Neagu.

El a arătat că BPJ al UNPR Suceava va fi refăcut şi că activitatea organizaţiei va fi la fel de bună ca şi până acum.

„Vom face alt birou. Mergem înainte. Avem potenţial politic, avem oameni ce vin lângă noi. UNPR Suceava va fi la fel de potentă ca şi înainte”, a spus Neagu.

Prim-vicepreşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a demisionat, duminică, din partid după ce a constatat, în urma întâlnirii UNPR de la Braşov că nu crede în obiectivele stabilite de partid, în special în ceea ce priveşte alegerile locale.

Vartic a declarat că a demisionat din UNPR după ce a asistat la şedinţa partidului de la Braşov unde a văzut care sunt planurile de viitor ale partidului.

Ea a spus că deşi UNPR Suceava a fost prima organizaţie care a cerut ca partidul să participe pe liste separate în alegeri, a obţinut ceea ce şi-a dorit, dar că ulterior cele stabilite o fac să nu creadă în aceste obiective.

Vartic a precizat că participarea UNPR pe liste separate la alegerile locale şi apoi pe liste comune cu PSD la alegerile parlamentare nu vor aduce scorul electoral dorit de partid şi mai puţin cel asumat de preşedintele UNPR Suceava, senatorul Mihai Neagu, care susţine că va obţine 15 la sută din voturi.

„Este imposibil aşa ceva”, a spus Vartic care a arătat că nu s-au soluţionat mai multe probleme între care cele legate de fuziunea cu PPDD.

Ea a mai declarat că va continua să activeze în politică şi că urmează să decidă spre ce formaţiune se va îndrepta întrucât îşi doreşte să se implice activ în alegerile locale.

Cătălina Vartic a fost fondatorul UNPR Suceava şi a fost preşedinte al organizaţiei până anul trecut când a fost înlocuită cu senatorul Mihai Neagu care s-a înscris în UNPR după ce a fost preşedinte al PSRo Suceava. (R.N.B.)