Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, reconfirmat chestor al Senatului


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, a fost reconfirmat, luni, chestor al Biroului Permanent al Senatului.

Bereanu, aflat la primul mandat de senator, a fost ales chestor, fiind membru al Biroului Permanent al Senatului din 1 septembrie 2015.

Neculai Bereanu

 

Potrivit regulamentului de funcţionare a Senatului, vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni parlamentare.

La începutul noii sesiuni parlamentare, care a început luni, 1 februarie 2016, Bereanu a fost reales în funcţie pentru actuala sesiune parlamentară care se va încheia în luna iunie.

Chestorii verifică modul de gestionare a patrimoniului, funcţionarea şi calitatea serviciilor camerei din care fac parte şi fac propuneri corespunzătoare Biroului Permanent. Aceştia exercită controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate, prezintă Biroului Permanent proiectul de buget al Senatului şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual, asigură menţinerea ordinii în sediul Senatului şi îndeplinesc alte atribuţii, în conformitate cu dispoziţiile preşedintelui acestuia sau ale Biroului Permanent.

 

În exercitarea atribuţiilor de control financiar-contabil chestorii sunt sprijiniţi de un corp de control şi sunt subordonaţi numai plenului Senatului. La sfârşitul fiecărei sesiuni parlamentare chestorii prezintă plenului Senatului un raport cu privire la rezultatele controalelor efectuate.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de