Cele aproximativ 4500 de doze de vaccin hexavalent destinat imunizărilor copiilor cu vârstă de până la un an au ajuns la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cele aproximativ 4500 de doze de vaccin hexavalent destinat imunizării copiilor cu vârste de până la un an au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi urmează să fie distribuite medicilor de familie din judeţul Suceava.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, luni, că 4490 de doze de vaccin hexavalent au ajuns la sediul instituţiei fiind deja întocmită repartiţia acestor doze către cabinetele medicilor de familie.

Zorescu a spus că din această cantitate de vaccin hexavalent se vor recupera restanţierii, respectiv copiii care nu au primit toate cele trei doze de vaccin, dar se va asigura şi necesarul pentru primul trimestru al acestui an.

Catalina ZorescuEa a mai spus că acoperirea vaccinală în cazul vaccinului hexavalent este cuprinsă între 85-90 la sută.

Medicul epidemiolog sucevean a precizat că deşi mai sunt unii părinţi care refuză vaccinarea copiilor, acoperirea vaccinală poate ajunge şi până la 95 la sută.

Vaccinul hexavalent este administrat copiilor cu vârste de până la un an pentru prevenirea difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertussis), Hepatitei de tip B, poliomielitei, dar şi anumitor infecţii invazive, acest tip de vaccinare fiind inclus în programul naţional de imunizări.

Imunizarea sugarilor se realizează în trei etape, respectiv la vârsta de 2 luni, la 4 luni şi la 11 luni.

Reamintim că ultima tranşă de doze de vaccin hexavalent a fost repartizată judeţului Suceava în cursul lunii octombrie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de