Alexandru Băișanu: Astăzi, îmi dau demisia din PNL


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanuAlexandru Baisanu sustine de la ora 11, conferinta de presa la cabinetul sau parlamentar din CJ Suceava. Din cabinet lipseste sigla PNL care statea deasupra biroului principal.

Alexandru Baisanu, deputat:

”E un moment foarte important in evolutia mea politica. Am luat o decizie. Azi, 25 februarie, imi dau demisia din PNL.

Am intrat in PNL pentru ca am urmat un model pe care atunci il regaseam in premierul Calin Popescu Tariceanu. Imi amintesc ca inainte de a intra in PNL, cand eram prefect, aceeasi echipa care face jocurile in judet, de foarte mult timp, in frunte cu Flutur, Lungu si Onofrei, a venit la mine si mi-a cerut sa intru in PDL. Mi-au pus atunci la dispozitie postul de deputat si garantat. Am refuzat pentru ca nici Flutur, Lungu sau Onofrei nu reprezentau modele, ci antimodele.

Am fost ales presedinte al PNL pe care l-am preluat distrus dupa tradarea lui Lungu, Flutur si gasca lor. Am incercat sa construiesc in PNL si sa nu fac greseli. Dupa ce am fost ales cu peste 70% din voturi presedinte al PNL am avut parte de evenimente nationale care nu au fost conform cu principiilor mele si modelelor mele. Va spun ca fostul presedinte Antonescu, prin gestul de a trimite PNL in bratele PDL, a distrus PNL.

Dupa ce a aruncat PNL intr-un soi de politica medievala facuta de PDL, fost partid de stanga si cu oameni de stanga, Atonescu a parasit PNL prin neimplicare.

Sa va spun cum face vulpea roscata spre portocaliu, barlog. Ea nu isi face barlog niciodata, ea cauta alte casute facute de alte animale, intra acolo, urineaza si pleaca. Animalul care vine incearca sa lupte cu mirosul si face curat. Vulpea vine din nou pana cand animalul curat pleaca.

Cam despre asta e vorba si cu PDL. Portocaliii, oamenii lui Basescu, oamenii in perioada carora a fost furata tara ca in codru, la vedere, si-au gasit un barlog. Au intrat, au luat hainele Bratienilor, au renuntat la mizeria de costum de pana atunci. Bata a invins ratiunea. Nesimtirea a ajuns sa infranga caractere puternice si serioase la acest moment. E pacat ca frica si lasitatea unor liberali la toate nivelurile au oferit PDL-istilor posibilitatea de a silui PNL.

M-am inscris in PNL, dar m-am trezit in PDL. Am fost printre putinii lideri PNL care au spus ca mezalianta asta e nociva. Trebuia sa luam doar oamenii buni in PNL si nu hotii si banditii. Il auzeam pe unul dintre cei care au fost pavaza si varf al acestei hotii la nivel national, la Blaga Vasile, spunand din Bucovina ca daca nu am venit in barlogul cucerit de ei si nu stam in genunghi in fata potentei lor de gasca, sa stam acasa.

Domnule Balaga, nu vom sta acasa si vom iesi ca sa va trimitem pe dvs. si clica dvs. acasa. Nu noi am furat Romania, ci voi. Nu noi avem dosare penale,ci voi.

Asa functioneaza PDL, o haita care in fata altora se transforma in ucigasi, iar intre ei se liciteaza, caractere si functii. La alegeri, oamenii nu voteaza decat ce e pe liste. Nu voteaza respectul, ci niste liste facute in niste camarute intunecoase in care se cara oaresce sacose cu merinde si in care se pun la punct listele si noi licitatii pentru prinderea unui post de deputat amarat.

Primarul Bolojan de Oradea si domnii Lungu si Flutur au fost in biroul meu si mi-au propus sa raman in PNL si sa il sprijin pe Lungu la primarie, oferindu-mi, ca si cum acest lucru se poate oferi, postul de deputat. I-am refuzat exact ca in 2008 pentru ca nu am tranzactionat functiile intr-un partid. Ca sa renunt la candidatura si sa fiu deputat asa cum a facut Ioan Balan ar fi reprezentat cel mai dezonorant gest al unui barbat.

Nu voi fi niciodata vreun soldat disciplinat, ci mai mult decat atat. Partidele nu au nevoie de oameni care deraiaza la prima adiere de vant, ci de caractere si personalitati care sa lupte ptentru democratie si posibilitatea de a accede. Cand spui ca esti puternic, dar constructia ta e pe nisip, deraiezi, dar nu e a fost cazul meu. Am refuzat tranzactionarea cu actual PNL pentru ca nu am putut sa ii vand pe cei care mi-au dat votul la Primaria Suceava sau la deputati.

Ma intorc la cetateni cu fata spre ei si viziunea mea si le voi cere lor votul si nu voi lua un post de deputat oferit de unul sau altul. Nu am fost tras de nimeni sau pus de cineva intr-o functie pentru ca am fost slugarnic. Ma duc cu demnitate in fata sucevenilor. E calea grea, dar e calea cinstita. Pe listele PNL gasim acum oameni care au distrus Romania. Nu voi face echipa cu cei care mi-au taiat salariul si pensia celor in varsta.

Decapitarea mea de la sefia PNL s-a facut in mod ordinar. Nu e nici o problema. Am acceptat asta cu demnitate. Vicepresedintele Nita,  care a fost gasit in PNL si nu a tradat a fost exclus de parvenitii din PDL. Pentru ca a indraznit sa isi depuna candidatura la presedintia CJ facand lezmajestate la domnia sa Flutur.

Ascultati ce va spun, Flutur nu va candida niciodata la sefia CJ Suceava. Functia e pentru unul dintre paharnicii sai cuminti.

El, Gheorghe Flutur, moartea padurilor si investitiilor din judetul Suceava, a racnit la Nita sa paraseasca sala de sedinte a PNL. Nu asa se face, PNL functioneaza pe baza unui statut. M-as fi asteptat ca dupa ce Tribunalul a dat o decizie in sensul excluderii, sa ii fi dat lui Nita un telefon si sa va cereti scuze. Nu Ilie trebuia exclus, ci dumneata, Gheorghe, trebuiai exclus din PNL.

Imi amintesc ca Balan s-a batut cu pumnul in piept timp de 3 ani si l-a facut in toate felurile pe primarul Lungu. Cum se vindea mare om politic si il vad acum undeva intr-un colt, un soldat disciplinat care se multumeste cu locul in haita. Pacat, a fost pacalit. Aceiasi oameni care l-au votat pe Balan candidat au ridicat mana si l-au votat pe Lungu candidat. Asta nu e partid, asta e secta.

Ce s-a intamplat la Suceava e prostitutie in grup. La momentul validarii lui Lungu in Biroul National, am vrut sa imi exprim cateva opinii despre miscarea asta de aducere a unuia care a tradat PNL de nenumarate ori si PDL la fel si azi s-a intors in partid. In acel moment, mi s-a dat cuvantul, am rostit trei cuvinte si dl Bolojan, sfatuit de Blaga, m-a oprit si mi-a spus ca nu am dreptul sa vorbesc in cel mai mare for din PNL pentru ca organizatia nu si-a platit cotizatia.

Nu voi avea moarte politica pentru ca nu traiesc din politica.

O minciuna grosolana e cea a sondajului care cica ar fi stat la baza desemnarii lui Lungu. Soldatul disciplinat Balan a spus ca la finele lui ianuarie s-a desfasurat un sondaj in oras. Si ca Lungu are 51 %. Nu a fost prezentat sondajul in integralitatea sa, ci s-au aruncat pe piata trei cifre care dau ca 85% din populatie voteaza candidatii PNL. Oare cine va crede mincinosilor?

Am sunat la CSOP, cei care sustin ca au facut sondajul, si mi s-a transmis pe mail ca nu au efectuat nici un sondaj in Suceava.

Toate astea imi spun ca nu am ce cauta in echipa asta si ca trebuie sa lupt impotriva ei. Eu lupt cu metehnele lor si cu minciunile lor. Se vorbeste in PNL de reforma si criterii de integritate. In realitate, e vorba de o restauratie, de luare a partidului cu japca si de numire in functii de primari a celor care au acumulat foarte multi bani din furt.

Azi am spus doar 1 % din ce voi spune.

Voi candida la Primaria Suceava pentru ca am o datorie de onoare de a spune adevaruri si a face cunoscut sucevenilor ca au fost mintiti timp de 12 ani. Imi doresc sa nu mai fie votate sigle, ci oameni, care sa fi facut ceva inainte pentru sine si pentru comunitate.

Voi veni cu un proiect de dezvoltare a municipiului si judetului pentru ca oamenii trebuie sa voteze viziuni si intelepciune. Ion Lungu nu va castiga Primaria, iar Flutur nu va candida la CJ.

Le spun tuturor liberalilor umiliti de PDL-isti sa ma urmeze. Eu va cer, nu cum face Lungu sa ceara cate un like ca are pagina de Facebook, sa fim impreuna pentru  ca <<Suceava esti tu>>.

Luni, in plenul Camerei, voi anunta demisia. Cred ca 90% dintre fostii liberali nu vor ramane langa cei care au distrus Romania.”


Intră acum și în grupul de