Băişanu cu sloganul “Suceava eşti tu!”: Candidez la Primăria Suceava pentru că am o datorie de onoare de a spune adevărul


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Alexandru Băişanu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă că va candida la funcţia de primar al Sucevei pentru că are o datorie de onoare de a spune sucevenilor adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în administrarea oraşului.

El a spus că sucevenii nu vor să voteze partide sau sigle ci oameni care au proiecte, care au viziune despre dezvoltarea oraşului.

Băişanu a explicat că nu a mai putut suporta să stea în echipă cu Gheorghe Flutur, Ion Lungu sau Orest Onofrei arătând că aceiaşi oameni care în urmă cu o lună au votat, în unanimitate, ca Ioan Bălan să fie candidatul PNL la funcţia de primar al Sucevei au fost cei care apoi au votat ca Ion Lungu să fie candidatul.

baisanu

„Acesta nu mai e partid, asta e o sectă”, a spus Băişanu.

El a subliniat că Ion Lungu a trădat şi PNL şi PDL şi PSD şi a reprezentat timp de 12 ani o frână în dezvoltarea Sucevei.

Băişanu consideră că PNL a încălcat toate criteriile pe care şi le-a asumat pentru susţinerea de candidaţi şi că nu contează colaborarea cu Securitatea sau traseismul politic.

„ În realitate, e vorba de o restauraţie, de luarea partidului cu japca şi de numire în funcţii de primari a celor care au acumulat foarte mulţi bani din furt”, a mai spus Băişanu.

El a dezvăluit că secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, cu Ion Lungu şi Gheorghe Flutur au fost în biroul său  şi i-au propus să rămână în PNL şi să îl sprijine pe Ion Lungu la Primărie, oferindu-i, ca si cum acest lucru se poate oferi, postul de deputat.

Băişanu a spus că a refuzat oferta pentru că nu tranzacţionează funcţiile în partid.

„Partidele nu au nevoie de oameni care deraiază la prima adiere de vânt, ci de caractere şi personalităţi care să lupte pentru democraţie şi posibilitatea de a accede. Când spui că eşti puternic, dar construcţia ta e pe nisip, deraiezi, dar nu  a fost cazul meu”, a declarat Băişanu.

El a subliniat că a refuzat tranzacţionarea cu actual PNL pentru că nu am putut să îi vândă pe cei 45 la sută dintre cei care i-au dat votul la Primăria Suceava sau 62 la sută la deputaţi.

„Mă întorc la cetăţeni cu faţa spre ei şi viziunea mea şi le voi cere lor votul şi nu voi lua un post de deputat oferit de unul sau altul. Nu am fost tras de nimeni sau pus de cineva într-o funcţie pentru că am fost slugarnic. Mă duc cu demnitate în faţa sucevenilor. E calea grea, dar e calea cinstită. Pe listele PNL găsim acum oameni care au distrus România. Nu voi face echipă cu cei care mi-au tăiat salariul şi pensia celor în vârstă”, a spus Băişanu.

El a mai declarat că nici Ion Lungu nu va fi primar după alegerile locale din iunie şi nici Gheorghe Flutur nu va fi preşedinte al CJ Suceava.

Mai mult, deputatul Băişanu a spus că cifrele prezentate ca fiind dintr-un sondaj CSOP în baza căruia s-a decis înlocuirea candidaturii lui Ioan Bălan şi aducerea lui Ion Lungu la PNL sunt false şi că CSOP nu a realizat în luna ianuarie nici un sondaj în Suceava.

El a spus că a cerut, oficial, CSOP să transmită rezultate ale sondajului în care se afla şi numele său, iar răspunsul primit a fost că în luna ianuarie CSOP nu a făcut nici o cercetare sociologică în acest sens.

„Le spun tuturor liberalilor umiliţi de PDL să mă urmeze. Eu vă cer să fim împreună pentru că <<Suceava eşti tu!>>”, a mai spus Băişanu. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de