O nouă formaţiune politică se naşte în Suceava: Alianţa pentru Bucovina, partid iniţiat de un fost membru PDL


Intră acum și în grupul de

O nouă formaţiune politică urmează să fie înfiinţată în judeţul Suceava. După succesul repurtat de avocatul Traian Andronachi cu partidul Uniunea pentru Rădăuţi, partid care a fost înregistrat în Registrul Partidelor Politice, un nou grup de iniţiativă îşi doreşte să înfiinţeze Alianţa pentru Bucovina.

Mihai-Voloseniuc Alianţa pentru Bucovina

De remarcat este că cel care se ocupă de înscrierea noii formaţiuni este avocatul Traian Andronachi, care are experienţă acumulată în urma procedurilor pe care le-a avut de depăşit în înscrierea propriului partid cu care vrea să câştige Primăria Rădăuţi.

Dosarul de înregistrare a noii formaţiuni politice ce va avea conducerea centrală în judeţul Suceava a fost depus la data de 1 februarie la Tribunalul Bucureşti, care în 23 februarie a luat prima decizie, de respingere a acţiunii, cu drept de contestaţie în 15 zile.

„Anulează cererea de chemare în judecată în baza art. 200 al.4 C.pr.civ. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanţei.

Avocatul Traian Andronachi a spus că aşteaptă motivarea judecătorilor pentru a contesta decizia şi chiar consideră că este vorba de abuz în serviciu contra intereselor persoanei în condiţiile în care dosarul depus are toate elementele cerute.

El nu-şi explică decizia instanţei, mai ales că a respectat întocmai toate prevederile legale şi că nu există nici cel mai mic motiv pentru respingerea înscrierii noii formaţiuni politice.

Iniţiatorul partidului Alianţa pentru Bucovina, consilierul judeţean independent Mihai Voloşeniuc, care a fost ales în 2012 din partea PDL, a spus că îşi doreşte ca formaţiunea politică să fie înregistrată cât mai repede.

El a spus că a apelat la Traian Andronachi pentru înregistrarea partidului pentru că au fost colegi în Rădăuţi, iar alături de el se mai află în grupul de iniţiativă colegi din Vatra Dornei şi Siret.

Voloşeniuc a declarat că îşi doreşte ca partidul să fie înfiinţat până în 25 aprilie pentru a putea participa în alegerile locale din acest an.

„Nu vom avea candidaţi la funcţia de primar ci doar la consilieri”, a spus Voloşeniuc care a menţionat că pe urmă partidul ar urma să se întărească.

El a spus că îşi doreşte ca în politică să nu se mai primească ordine de la centru, iar cei care sunt mai aproape de problemele oamenilor să fie ceea ce e de făcut.

„Este o altfel de politică. Sperăm să reuşim. Traian cu UpR, noi cu Alianţa pentru Bucovina. Să vedem ce putem face”, a spus Voloşeniuc.

Mihai Voloşeniuc este medic veterinar, este unul dintre promotorii târgului zootehnic al României de la Dorna Candrenilor unde, la ediţia de anul trecut, a câştigat şi premii cu animalele pe care le deţine, la categoria vaci de lapte şi toate premiile categoriei caprine. (N.B.)

castigatori-zefa

 


Intră acum și în grupul de