Andronache (PMP): Actuala piaţă en-gross e mică şi prost amplasată. El anunţă un proiect pe 4 ha la intrarea dinspre Fălticeni cu hotel şi parcare de tir-uri


Intră acum și în grupul de

Directorul general din Primăria Suceava, Marian Andronache, candidatul PMP la funcţia de primar al Sucevei susţine că aglomeraţia de pe drumurile din Suceava este generată şi de amplasamentul foarte nereuşit al pieţei en-gross, situată în zona cartierului Burdujeni în apropierea gării.

El arată că, în prezent, piaţa en-gross, are o suprafaţă de 3.600 de mp, suprafaţă foarte mică faţă de necesarul celor care işi desfăşoară activităţile comerciale in aceea zonă. Andronache adaugă că în imediata apropiere sunt alte două-trei pieţe private, a căror suprafaţă depăşeşte 7.000 mp.

El precizează că, noua piaţă en-gross poate fi amenajată pe o suprafaţă de 30.000 mp ( circa 3 ha) la intrarea in municipiul Suceava dinspre Fălticeni, cu racord la toate utilităţile, însemnând apă curentă, canalizare şi gaz, cu toate facilităţile pentru comercianţi, inclusiv hotel pentru cazarea acestora, toalete şi duşuri.

Andronache mai spune că o altă problemă, încă nerezolvată în municipiul Suceava, se referă la construirea unei parcări pentru tiruri.

“Această parcare ar fi de preferat să aibă o suprafaţă de 10.000 mp (circa 1ha), modernă, betonată, să fie cuplată cu piaţa en-gros, astfel încât facilităţile să fie comune. Comercianţii, care în marea lor majoritate vin din sud, pe E 85, nu vor mai fi obligaţi să tranziteze oraşul până în Burdujeni, iar şoferii camioanelor din lipsa parcărilor special amenajate sunt nevoiţi să le lase peste tot prin municipiu”, susţine candidatul PMP.

Marian Andronache se arată foarte optimist în ceea ce priveşte aceste două obiective de investiţii, precizând că se vor recupera destul de repede, fiind aducătoare de venituri.

“Sunt investiţii normale, realiste, de bun simţ, absolut necesare pentru municipiul Suceava. Fiind amplasate la intrare în municipiul Suceava, accesul se va face cu uşurinţă, fiind facil atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători”, a declarat candidatul PMP. (N.B.)


Intră acum și în grupul de